Město opravilo ulici Za Kovárnou v Sadech

Město opravilo ulici Za Kovárnou v Sadech

Dlouhodobě nevyhovující stav ulice Za Kovárnou v uherskohradišťských Sadech se změnil. Místní obyvatelé již mají k dispozici nově opravenou komunikaci a chodníky, nové bude i veřejné osvětlení. Náklady na opravy, které se uskutečnily od letošního května do září, činily 8,4 milionu korun.

Ulice Za Kovárnou vyžadovala rekonstrukci už delší dobu, byla tam nezpevněná komunikace a obecně již byla ulice vysoce nekomfortní. „Ulice byla v havarijním stavu a byla nutná její oprava, která však byla možná až po dokončení rekonstrukce kanalizace, kterou Slovácké vodárny a kanalizace uskutečnily vloni,“ vysvětlil místostarosta města Uherské Hradiště Jaroslav Zatloukal.

Rekonstrukce ulice Za Kovárnou zahrnovala prodloužení ulice a inženýrských sítí. Součástí oprav byla i spojující ulice mezi ulicí Za Kovárnou a Solnou cestou a částečně i navazující ulice Pod Lipkami. Rekonstrukce komunikace byla provedena včetně nových konstrukčních vrstev, sanací podloží a odvodnění. Dále byla provedena úprava chodníků, příprava pro metropolitní síť a vybudována první část veřejného osvětlení, zbývající část veřejného osvětlení proběhne v následujícím roce v koordinaci s firmou E.ON Distribuce, a.s. při demontáži sloupů nízkého napětí.

Město ani přes letošní koronavirovou krizi přípravu a realizaci investičních akcí nezastavilo. „Nedávno jsme dokončili rekonstrukci ulic Příkrá a Radovy v Míkovicích či rozsáhlou obnovu Sportovního areálu Mojmír, před spuštěním je investiční akce na odkanalizování části tř. Maršála Malinovského, budeme upravovat povrch dvou velkých parkovišť ve Štěpnicích a do konce roku by měla vzniknout zastávka pro autobusy MHD u Smetanových Sadů,“ připomněl starosta města Stanislav Blaha.

Město opravilo ulici Za Kovárnou v Sadech

-JP- 

Zveřejněno dne: 8. říjen 2020. Aktualizováno: 11. březen 2024