Město pro byznys? Za loňský rok je v kraji nejlepší Uherské Hradiště

Město pro byznys? Za loňský rok je v kraji nejlepší Uherské Hradiště

Uherské Hradiště se umístilo na prvním místě krajského kola celorepublikového srovnávacího výzkumu Město pro byznys za rok 2019, který zpracovává analytická agentura Datank. Ocenění pro nejúspěšnější tři obce s rozšířenou působností ve Zlínském kraji byla předána na krajském setkání Svazu měst a obcí ve středu dne 26. srpna 2020 ve Zlíně.

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice. Hodnocení se dělí do dvou hlavních kategorií - podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. V rámci výzkumu jsou shrnuty všechny důležité informace a statistická data, která dále rozvíjejí diskuzi o vývoji podnikatelského prostředí v ČR.

„Jsem překvapený, protože naše město ještě v této soutěži v rámci kraje nevyhrálo. Takové zlepšení je pro mě signálem, že podmínky k životu i podnikání jsou v Uherském Hradišti stále lepší. V letošním roce intenzivně pracujeme na tom, abychom spustili coworkingové centrum, což bude velmi vhodné a výhodné hlavně pro začínající podnikatele. V Hradišti je spousta lidí s dobrými nápady a my jim chceme umožnit, aby komunikovali s lidmi, kteří už mají své zkušenosti a aby se tak vyhnuli problémům, se kterými se už potýkal někdo před nimi,“ komentoval ocenění starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Město pro byznys - celá tisková zpráva: 

Zveřejněno dne: 26. srpen 2020. Aktualizováno: 7. březen 2024