Městem pro byznys je opět Uherské Hradiště

Městem pro byznys je opět Uherské Hradiště

Uherské Hradiště obhájilo své první místo výzkumu Město pro byznys. Vloni vyhrálo Uherské Hradiště krajské kolo poprvé. Výzkum hodnotí jak podnikatelské prostředí ve městě, tak také přístup veřejné správy.

Uherské Hradiště se podruhé v řadě umístilo na prvním místě krajského kola celorepublikového srovnávacího výzkumu Město pro byznys za rok 2020, který zpracovává analytická agentura Datank.

Podle výsledků výzkumu má město Uherské Hradiště velmi vysoký podíl podnikajících osob v přepočtu na ekonomicky aktivní obyvatelstvo. Město se také výrazně rozrůstá, o čemž svědčí nejvyšší počet dokončených bytů na 1000 obyvatel v rámci Zlínského kraje.  Co se týká ekonomických údajů, radnice se může pochlubit vysokou likviditou, ale i nadprůměrnými výdaji věnovanými na kulturu nebo sport.

Městem pro byznys je opět Uherské Hradiště
















 

Nejlepší výsledek zaznamenalo Uherské Hradiště také v té části výzkumu, která se věnuje přístupu veřejné správy. Z pohledu podnikatele má město kvalitní webové stránky, na kterých jsou k nalezení v přehledné formě veškeré podstatné informace potřebné pro komunikaci s veřejnou správou nebo například pro rozvoj vlastního podnikání. Město má také nejvyšší rozsah hodin, během kterých mohou podnikatelé i občané přijít na úřad.

„Obhajoba loňského prvenství mě velmi těší a chci všem podnikatelům v našem městě, a samozřejmě také občanům, poděkovat. V loňském roce jsme intenzivně pracovali na tom, abychom letos dotáhli do konce přípravy na spuštění nového coworkingového centra, které se nyní nachází těsně před otevřením, a které bude důležitým místem pro počáteční rozjezd začínajících podnikatelů. V roce 2020 vznikala také stěžejní část strategických dokumentů projektu Hradiště chytře. Nesmíme zapomenout ani na to, že prakticky celý loňský rok byl silně ovlivněný covidem a město se snažilo opakovaně podat podnikatelům i občanům pomocnou ruku,“ zhodnotil starosta města Stanislav Blaha.

Městem pro byznys je opět Uherské Hradiště

 















 

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice. Hodnocení se dělí do dvou hlavních kategorií - podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. V rámci výzkumu jsou shrnuty všechny důležité informace a statistická data, která dále rozvíjejí diskuzi o vývoji podnikatelského prostředí v ČR.

Pro média:

Tisková zpráva

AUDIO ve formátu mp3: 

1. Ing. Stanislav Blaha, starosta:  

2. David Pavlát, project manager: 

foto: Město pro byznys, město Uherské Hradiště

úvodní foto: město Uherské Hradiště

Jan Pášma, tiskový mluvčí města Uherské Hradiště

Zveřejněno dne: 9. červen 2021. Aktualizováno: 7. březen 2024