Na apríla začalo v Uherském Hradišti fungovat půjčování sdílených kol

Na apríla začalo v Uherském Hradišti fungovat půjčování sdílených kol

Prvním dnem měsíce dubna odstartoval v Uherském Hradišti pilotní projekt půjčování sdílených jízdních kol společnosti nextbike. Pro občany města a jeho návštěvníky je ve městě připraveno 75 jízdních kol, která si mohou zapůjčit k cestám po městě a na stanovišti v cíli cesty kola zase vrátit. Město chce podporou projektu rozšířit možnosti rychlého přesunu v rámci města bez nutnosti užít vlastní kolo, případně osobní vozidlo.

Pro sdílená kola, která uživatelé díky specifickému designu snadno poznají, bude napříč městem a jeho částmi vymezeno 40 stanovišť, k dnešnímu dni je jich 35.

Prvních 15 minut jednotlivé jízdy je možné na sdíleném kole absolvovat zdarma. Tato doba může pokrýt většinu cest v rámci města. Kolo lze samozřejmě využít i na delší časový úsek, který bude po čtvrt hodině jízdy zpoplatněn sazbou 24 korun za 30 minut užívání kola. Pro pravidelné zájemce o sdílená kola po delší časový úsek provozovatel nabídne i zvýhodněné měsíční (149 korun) a roční tarify (899 korun).

A jak to celé funguje? Nejdříve si do svého telefonu si stáhnete z Google Play nebo Appstore aplikaci nextbike a zaregistrujete se. Až si budete chtít půjčit kolo, spustíte aplikaci, načtete QR kód příslušného kola a jedete.

Více informací o fungování sdílených kol i mapu jednotlivých stanic v Uherském Hradišti najdete na webových stránkách www.nextbikeczech.com/uherske-hradiste/.
 

Na apríla začalo v Uherském Hradišti fungovat půjčování sdílených kol

 

Zpětnou vazbu mohou uživatelé dávat přímo provozovateli v zákaznické aplikaci. Další možností je poslat email na servis [at] nextbikeczech [dot] com (servis[at]nextbikeczech[dot]com) nebo kontaktovat nextbike prostřednictvím facebooku. Provozovatel uvítá i návrhy na optimalizaci provozu včetně návrhů na nové stanice, kde lze půjčit a vrátit kola nextbike.

Jan Pášma, tiskový mluvčí města Uherské Hradiště

Pro média - audio: 

starosta města Ing. Stanislav Blaha ke sdíleným kolům: 

Zveřejněno dne: 1. duben 2021. Aktualizováno: 7. březen 2024