Na Sokolovské vzniknou nové autobusové zastávky

Na Sokolovské vzniknou nové autobusové zastávky

Dlouho připravovaná akce výstavby dvou protilehlých autobusových zastávek na ulici Sokolovská v Uherském Hradišti se blíží, v polovině srpna se rozběhnou přípravné práce. Na konci investiční akce za 8 milionů korun bude stát na ulici Sokolovská, u okružní křižovatky před zimním stadionem, obousměrná autobusová zastávka, která zde dlouhodobě chybí. Výstavba zastávek je součástí nové koncepce MHD, která má významně zlepšit veřejnou dopravu ve městě.

Na ulici Sokolovské vzniknou dva zastávkové zálivy v blízkosti stávajícího kruhového objezdu u obchodního domu Kaufland. Jedná se o rozsáhlé území, které není v současné době obslouženo městskou hromadnou dopravou. "Mimo to je v této lokalitě mnoho zájmových cílů – obchodní zóna, sportoviště města, vysokoškolský areál i základní škola, je tedy doslova žádoucí, aby zde zastavovaly autobusy. Historicky poprvé tedy bude tato část města v rámci městské hromadné dopravy propojena s jinými," popsal důvody výstavby zastávek místostarosta města Jaroslav Zatloukal.

Stavební práce se kromě samotných zastávkových zálivů budou týkat také nového přechodu pro chodce a smíšené cyklostezky, ochranného ostrůvku či oprav krytu vozovky. Dojde také k demontáži stávajících 3 stožárů a umístění 3 nových stožárů veřejného osvětlení a 2 stožárů pro nasvětlení přechodu.

Na Sokolovské vzniknou nové autobusové zastávky

 Akce výstavby zastávek, která si vyžádá náklady 8 milionů korun, začne přípravnými pracemi v polovině měsíce srpna, pokračovat bude samotnou stavbou zhruba od poloviny září a hotovo by mělo být do konce roku. 

Realizace nových zastávek a stavební úpravy komunikace si vyžádají také dopravní omezení. „Dopravní omezení chceme minimalizovat. Předpokládá se, že při budování zálivů a středového ostrůvku bude část komunikace od kruhového objezdu směrem k hlavní křižovatce zcela uzavřena po dobu 14 dní, při obnově asfaltového povrchu poté další 4 dny. O konkrétní době uzavírky, stejně jako o objízdných trasách, bude veřejnost v dostatečném předstihu informována,“ slíbil místostarosta Zatloukal

Na Sokolovské vzniknou nové autobusové zastávky















 

Zatím poslední nové zastávky MHD město vybudovalo u Smetanových sadů a ve Staré Tenici. Výhledově se chystá studie na zastávky MHD na Tyršově náměstí ve směru do centra města.

Další autobusová zastávka, v Rybárnách, je součástí většího projektu na zlepšení dopravní obslužnosti Rybáren, realizace zastávky se předpokládá společně s opravou povrchu mostu přes řeku Moravu v roce 2023.

AUDIO pro média - místostarosta Ing. Jaroslav Zatloukal: 

Foto: město Uherské Hradiště

Jan Pášma, tiskový mluvčí města Uherské Hradiště

 

Zveřejněno dne: 26. červenec 2021. Aktualizováno: 8. březen 2024