Nové centrum HUB 123 otevře příležitosti pro začínající podnikatele

Podpisem memoranda o založení a podpoře coworkingového centra HUB 123 v Uherském Hradišti odstartoval proces finálních příprav k zahájení provozu zařízení, kde budou moci nabírat své první zkušenosti začínající podnikatelé.

Memorandum mezi městem Uherské Hradiště a spolkem Zlínský kreativní klastr, který bude coworkingové centrum provozovat, podepsali v pondělí 24. května 2021 starosta města Stanislav Blaha a prezident Zlínského kreativního klastru Čestmír Vančura.Centrum HUB 123 v objektu na Mariánském náměstí 123 (v průchodu, vedle Malé scény SD) bude poskytovat sdı́lené kancelářské prostory s technickým vybavením a zázemím začínajícím podnikatelům.

„Ti ke svému rozjezdu potřebují nejen skvělé nápady, ale hlavně místo, kde se budou moci setkávat, kde budou moci využít sdílený prostor, a to aniž by platili drahé nájmy. Centrum bude fungovat na principu společné kanceláře, kde má každý své místo a má tak možnost pracovat na svém projektu či záměru,“ nastínil starosta města Stanislav Blaha.
 

Nové centrum HUB 123 otevře příležitosti pro začínající podnikatele














 Koncept centra reaguje na značný potenciál kulturních a kreativních odvětví na Uherskohradišťsku a vychází vstříc potřebám široké komunity subjektů působících v této oblasti. Tato odvětví – kulturní a kreativní průmysly  - kombinují moderní technologie, kreativitu, kulturu a podnikání. Představují rychle rostoucí odvětví, které vytváří pracovní místa a stimuluje ekonomický růst. Zvýšení nabídky pracovních míst může významně přispět k eliminaci odlivu mladých a kvalifikovaných obyvatel města.

Záměr provozovatelů centra směřuje k jeho zkušebnímu provozu v letních měsících. Plný program centra by se pak měl rozběhnout v měsíci září.

Jan Pášma, tiskový mluvčí města Uherské Hradiště

Zveřejněno dne: 25. květen 2021. Aktualizováno: 7. březen 2024