Nové workoutové hřiště v parku Za Plotem

Nové workoutové hřiště v parku Za Plotem

Chcete si dobře zacvičit na čerstvém vzduchu? V parku Za Plotem, v areálu bývalých kasáren, můžete nově vyzkoušet workout – cvičení především za využití vlastní váhy. Nové workoutové hřiště za více než 650 tisíc korun zde postavilo město Uherské Hradiště společně s generálním partnerem projektu, kterým je společnost Kaufland Česká republika.

Nedaleko známé „střelecké zdi“ vyrostla v posledních pár týdnech sestava bradel, hrazd, lavic, žebřin a žebříků, na kterých se dají provádět nejrůznější cviky využívající především váhy vlastního těla. Multifunkční cvičební sestava je osazena do dopadové červenobílé plochy z lité pryže o celkové výměře 76 metrů čtverečních. Kromě toho Kaufland nedaleko nainstaloval také hmyzí hotel, kterým podporuje městskou biodiverzitu.

Slavnostní otevření hřiště se konalo ve čtvrtek 12. srpna a neslo se ve znamení exhibičních ukázek využití jednotlivých stanovišť workoutu a také doprovodných aktivit. Těm dominovala charitativní výzva PullUp Challenge – za každý shyb nebo sekundu ve visu Kaufland daroval finanční částku Domu dětí a mládeže Šikula. Návštěvníci společně s Kauflandem vysportovali pro DDM Šikula celkem 30 725 korun. Navíc pro prvních 100 dětí, které vydržely ve visu 60 sekund a více, byly připraveny poukázky do Kauflandu na 100 korun.

Nové workoutové hřiště v parku Za Plotem

 Po workoutovém hřišti ve Smetanových sadech a v ulici Za Alejí se sestava v parku Za Plotem stala už třetím veřejným hřištěm tohoto typu v Uherském Hradišti. Workout je moderní sportovní aktivita zejména pro rozvoj síly a vytrvalosti. Cvičení, které využívá zejména váhy vlastního těla, zahrnuje různé cviky na hrazdě, bradlech, žebřinách, horizontálních žebřících a jiných konstrukcích. Komplexní nabídka sportovišť je chloubou města Uherské Hradiště a nové workoutové hřiště proto do konceptu sportovišť dobře zapadá.

Nové workoutové hřiště v parku Za Plotem

 „Chceme být dobrým sousedem, proto v místech kde působíme, podporujeme projekty na podporu zdravého životního stylu. Těší nás, že jsme dnes společně s městem otevřeli workoutové hřiště pro širokou veřejnost. Je to páté hřiště v ČR, které vzniklo za naší finanční podpory,"  doplňuje Renata Maierl, tisková mluvčí Kaufland Česká republika.

„Stejně jako generální partner projektu, Kaufland, podporujeme zdravý životní styl a jsme rádi, že se tento projekt podařilo uskutečnit, navíc ve velmi krátké době. V lokalitě žijí jak studenti, tak také mladé rodiny i senioři. A workout se dá provozovat v každém věku, proto vznik hřiště velmi vítáme,“ vyjádřil se starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha.

Nové workoutové hřiště v parku Za Plotem

 na snímku: starosta města Stanislav Blaha a vedoucí prodejny Kaufland Uherské Hradiště Jiří Adamík společně otevírají nové hřiště

Jan Pášma, tiskový mluvčí města Uherské Hradiště

Zveřejněno dne: 13. srpen 2021. Aktualizováno: 8. březen 2024