Opravujeme lavičky v centru města

Opravujeme lavičky v centru města

Koncem minulého roku byla zahájena oprava všech 24 laviček na Mariánském náměstí. V průběhu měsíce února se potom postupně začnou opravovat lavičky na Masarykově náměstí a na závěr i na Zelném trhu.

V první fázi došlo k demontáži deseti kusů laviček a jejich převozu na servisní organizaci – firmu HRARES a.s. Zde budou lavičky rozmontovány, konstrukce budou očištěny a ošetřeny novými vrstvami barvy, stejně tak zdravá prkna. Poškozená prkna budou nahrazena za nová. Lavičky jsou odváženy na opravu postupně, aby na náměstí vždy nějaké zůstaly.

Oprava laviček na Mariánském náměstí bude stát kolem 36 tisíc korun. „Na kolik nás přijdou ty další, to se teprve odvine od jejich stavu. Na Masarykově náměstí je jiný typ laviček a možná bude zapotřebí kromě výměny prken i oprava rámů, navíc se budou dávat zcela nová prkna na kruhových lavičkách kolem sloupů, které se v rámci rekonstrukce laviček také natřou,“ popsal místostarosta města Čestmír Bouda.

Harmonogram prací je naplánován tak, aby opravy laviček proběhly do jarní sezóny, kdy už počasí láká k jejich hojnějšímu využití. Lavičky k sezení v celém centru města opravuje město v průběhu roku dle potřeby, neboť jsou často cílem vandalů.  

Opravujeme lavičky v centru města

 

 

 

 

 

 

 

 


-JP- 

Pro média - ke stažení - audio: 

Zveřejněno dne: 7. leden 2021. Aktualizováno: 6. březen 2024