Praha má Hradčany, Uherské Hradiště zase Hradišťany!

Praha má Hradčany, Uherské Hradiště zase Hradišťany!

Originální vystřihovánky s názvem Hradišťany představuje začátkem adventu město Uherské Hradiště. Panoráma vytvořené z různých míst v Srdci Slovácka je určeno k vystřižení a nalepení na okna. Stáhnout do počítače a vytisknout si je může každý i doma.

Vystřihovánky představují 16 zajímavých míst v Uherském Hradišti a v jeho městských částech. Své vlastní panoráma si tak každý může sestavit třeba z kostela svatého Františka Xaverského, z kašny na Masarykově náměstí, z budovy bývalé synagogy, z vodárenské věže v nemocnici, kostelů v Jarošově, Míkovicích, Sadech, Mařaticích či z kapličky ve Véskách. Přidat si může i boží muka z Rybáren nebo řadu dalších budov.

„V této složité době jsme chtěli lidem přinést něco pozitivního, proto vznikly Hradišťany. Jsou milým dárkem pro všechny, kteří si budou chtít nejen v době adventu vyzdobit své domovy či místa, kde pobývají,“ přibližuje vznik vystřihovánek starosta města, Stanislav Blaha.

Vystřihovánky ve formátu pdf jsou připraveny volně ke stažení na webu města Uherské Hradiště a na webu městského informačního centra www.uherske-hradiste.cz. Vytisknout se dají na obyčejný papír na jakékoliv domácí tiskárně, a to buď jen vybrané budovy anebo celý komplet, který je připraven na 25 listech formátu A4. Pak už jen stačí Hradišťany vystřihnout a nalepit na okna třeba průsvitnou lepicí páskou.

Celé panoráma včetně dalších doplňujících prvků měří více jak 4 metry a na výšku dosahuje téměř půl metru. Využít se tak dají buď jednotlivé části či je možno panoráma rozdělit do více oken.

Vytištěné Hradišťany lze také zakoupit v Městském informačním centru na Masarykově náměstí.

„Budeme rádi, když se Hradišťany dostanou k co nejvíce lidem, třeba i mimo naše město. Proto se vůbec nebudeme zlobit, pokud někdo stažený soubor přepošle třeba s vánočním pozdravem svým známým a kamarádům,“  doplnil Blaha.

Autorkou vystřihovánek je uherskohradišťská grafička Irena Jandová, která s městem již dříve pracovala na přípravě různých grafických materiálů.

Vystřihovánky Hradišťany si můžete stáhnout zde:


Upozornění: Vystřihovánky jsou autorským dílem. Jakékoliv použití tohoto autorského díla pro jiné než soukromé účely podléhá předchozímu souhlasu autorky.

Praha má Hradčany, Uherské Hradiště zase Hradišťany!

Zveřejněno dne: 3. prosinec 2021. Aktualizováno: 11. březen 2024