Prázdniny jsou za námi, začal nový školní rok 2021/2022

Prázdniny jsou za námi, začal nový školní rok 2021/2022

Pozdravit a přivítat prvňáčky, kterých do školních lavic ve školách zřizovaných městem letos usedne 263, a zahájit školní a studijní rok se ve středu 1. září vydali členové vedení města Uherské Hradiště. Do základních škol zřizovaných městem Uherské Hradiště nastupuje letos v září celkem 2500 žáků.

Starosta města Stanislav Blaha i místostarostové popřáli žákům a studentům úspěšný školní rok, pedagogům zvládnutí náročných úkolů a rodičům zejména pevné nervy v rozjezdu nového školního roku a přípravě dětí do školy po prázdninách.

Všechny školy se každý rok snaží o to, aby se žáci po prázdninách ve školách cítili dobře a aby pro ně vždy bylo připraveno něco nového. Letos navíc všichni doufají v kompletní školní rok bez dalších epidemiologických opatření a omezení školních i mimoškolních aktivit.

„Do velkých stavebních úprav a oprav jsme se letos o prázdninách nepouštěli v žádné z našich škol, ale podobně jako každý rok se školy věnovaly běžné údržbě a menším opravám, a to tam, kde to bylo nejvíce potřeba. Takže někde je nově vymalováno, jinde je něco nového v učebnách. Každopádně se všechny školy na žáky těší a připravily se nejlépe, jak to šlo,“ podotkl místostarosta města Uherské Hradiště Ivo Frolec.

Prázdniny jsou za námi, začal nový školní rok 2021/2022

Několik novinek v novém školním roce nabídne svým žákům i ZŠ a MŠ Větrná na sídlišti Východ (na snímku). Žáci a učitelé budou využívat zmodernizovanou žákovskou knihovnu vybavenou novým nábytkem. Na novou cvičnou kuchyňku se mohou těšit žáci základní školy i děti z mateřské školy. Během prázdnin se podařilo provést nový nátěr střechy nad všemi pavilony budovy ZŠ Větrná a žáky ve školní družině potěší i nově zbudovaný altán.

Prázdniny jsou za námi, začal nový školní rok 2021/2022

















V základní škole Sportovní  (na snímku) jsou dětem k dispozici opravené učebny, a to zejména z hlediska vybavení školním nábytkem a vymalování. Nová výmalba byla provedena také na mnoha místech chodeb. Za zmínku stojí i úprava učebny na dopravním hřišti či oprava herních prvků na školním hřišti.

V Základní škole T. G. Masaryka v Mařaticích zlepšili o prázdninách prostředí školní jídelny, nechali zde vyměnit podlahovou krytinu a nově vymalovat.  Znovu vymalované jsou ale i společné prostory školních chodeb a některých kmenových učeben. Pro žáky prvních tříd zde během školních prázdnin zrekonstruovali nové šatny včetně jejich vybavení a pořídili výškově stavitelný školní nábytek.

Prázdniny jsou za námi, začal nový školní rok 2021/2022

 Na nový školní rok se připravovali také v Základní škole Za Alejí (na snímku). Zrekonstruovali zde šatny u tělocvičny, vyměnili podlahové krytiny v některých třídách, došlo i na obměnu nábytku.

Jan Pášma, tiskový mluvčí města Uherské Hradiště

Zveřejněno dne: 2. září 2021. Aktualizováno: 8. březen 2024