S výhodným úvěrem z městského fondu si opraví bydlení další lidé

S výhodným úvěrem z městského fondu si opraví bydlení další lidé

Celkem 19 dalších občanů Uherského Hradiště si za celkovou částku takřka 7 milionů korun opraví své bydlení s úvěrem od radnice. Všichni, kteří si požádali o výhodné úvěry z městského Fondu rozvoje bydlení, splnili veškeré podmínky a zastupitelé jim k opravám dali zelenou.

S úvěrem, který poskytuje město Uherské Hradiště, je možné si opravit nebo rekonstruovat dům nebo byt, upravit zahradu nebo rekreační objekt. 

„Na poskytování dotovaných úvěrů, určených na opravy a modernizaci bytového fondu ve vlastnictví fyzických a právnických osob máme v rozpočtu na letošní rok schváleno 8,1 milionu korun. V prvním pololetí jsme poskytli úvěry poskytnutí ve výši 2,8 milionu a současně je očekáváno dočerpání již dříve uzavřených smluv v hodnotě 900 tisíc korun. Do programu na toto pololetí bylo podáno 19 žádostí ve výši 7 milionů, což je nejvíce za poslední čtyři roky,“ přiblížil starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha.

Od začátku nově stanovených pravidel v roce 2009 město již projednalo 391 žádostí a schválilo dotované úvěry ve výši 91,2 milionu korun.

Jan Pášma, tiskový mluvčí města Uherské Hradiště

Zveřejněno dne: 15. září 2021. Aktualizováno: 8. březen 2024