Uherskohradišťská nemocnice dostane za boj s COVIDEM-19 Cenu města Uherské Hradiště

Uherskohradišťská nemocnice dostane za boj s COVIDEM-19 Cenu města Uherské Hradiště

Zastupitelstvo města Uherské Hradiště rozhodovalo dne 6. září o udělení nejprestižnějšího ocenění města. Cenu města Uherské Hradiště si však letos neodnese žádná konkrétní osoba. Za záchranu lidských životů a zdraví občanů a vynikající péči o nemocné v období mimořádné situace způsobené epidemií nemoci COVID-19 udělili zastupitelé Cenu města Uherské Hradiště za rok 2020 Uherskohradišťské nemocnici a.s.

„Nasazení všech zdravotníků i pomocného personálu Uherskohradišťské nemocnice a.s. v období koronavirové krize bylo mimořádné, příkladné a vysoce profesionální, a to i přes to, že se často pohybovalo na samotné hranici možností. Místní lékaři a sestry zachránili mnoha občanům zdraví či dokonce život. Není proto pochyb o tom, že Uherskohradišťská nemocnice si Cenu města Uherské Hradiště za rok 2020 zaslouží. Cena bude slavnostně předána, spolu s předáním loňským laureátům, 15. října ve Slováckém divadle,“ řekl starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha.

Cena města Uherské Hradiště je udělována od roku 1997, kdy se jejím prvním držitelem stal sbormistr a dirigent Karel Dýnka. Vloni byla Cena města Uherské Hradiště udělena lékařce Eve Dokoupilové, herci Vladimíru Doskočilovi a akademickému sochaři Jindřichovi Martinákovi. Po dětském folklorním souboru Hradišťánek, který byl oceněn spolu se dvěma osobnostmi v roce 2004, je Uherskohradišťská nemocnice historicky teprve druhou organizací (právnickou osobou), které byla cena udělena.

AUDIO pro média: starosta Ing. Stanislav Blaha: 

-JP- 

Zveřejněno dne: 6. září 2021. Aktualizováno: 8. březen 2024