Vyhráli jsme krajský Zlatý erb 2021

Vyhráli jsme krajský Zlatý erb 2021

Město Uherské Hradiště přivezlo další prestižní ocenění z krajského kola soutěže Zlatý erb. S projektem Hradiště chytře vyhrálo první místo v kategorii nejlepší elektronická služba a Smart city a postoupilo do celostátního kola soutěže.

Ocenění zástupcům měst a obcí, které se letos nejvýše umístily v krajském kole soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronickou službu, byla v úterý 21. září slavnostně předána ve Zlíně. Do krajského kola soutěže Zlatý erb, které uspořádal spolek Český zavináč ve spolupráci se Zlínským krajem, bylo přihlášeno 20 webových stránek obcí, 5 webových stránek měst a také 10 elektronických služeb, které města nebo obce provozují.

V kategorii Nejlepší elektronická služba a projekty Smart City byly hodnoceny užitečnost služby a inovativnost řešení. Uherské Hradiště zde obstálo na prvním místě s projektem Hradiště chytře. Na specifické webové stránce Hradiště chytře mohou návštěvníci najít novinky z oblasti Smart City, účastnit se anket, seznámit se s důležitými koncepčními dokumenty, dozvědět se vše o novinkách z veřejných projednávání, ale také se sami podílet na nových chytrých řešeních, které může město zavádět do praxe.

„První místo a postup do celostátního kola je důkazem, že se nám podařilo posunout informace o chytrých a moderních řešeních, s jejichž pomocí se snaží město Uherské Hradiště zpříjemňovat a zlepšovat život svých občanů, na vyšší úroveň a také blíže k lidem,“ sdělil místostarosta města Čestmír Bouda.

Předmětem projektu Hradiště chytře bylo zpracování Strategie Smart City Uherské Hradiště a dalších osmi strategických dokumentů z oblasti informatiky, veřejného osvětlení, adaptačních opatření na změnu klimatu, dopravy, kultury a kreativních odvětví, cestovního ruchu a sportu jako odborných podkladů pro strategické řízení města.

„Úspěch ve Zlatém erbu vnímám s určitým zadostiučiněním, protože u Hradiště chytře jde o konkrétní inovativní projekty šité na míru našemu městu. Inspirovali jsme se městy po celém světě a do tvorby jsme zapojili odborníky z různých oblastí. Očekávám, že opatření, která v jednotlivých oblastech vznikají a která jsme letos s úspěchem prezentovali veřejnosti u kulatých stolů, budou přínosná pro všechny a že usnadní práci a život občanům v našem městě,“ vyjádřil se starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha

V soutěži o nejlepší elektronickou službu Uherské Hradiště již jednou Zlatý erb vyhrálo, a to v roce 2018 s internetovou Encyklopedií města Uherské Hradiště.

Vyhráli jsme krajský Zlatý erb 2021

Foto: za Uherské Hraditě přebírají ocenění Ing. Radka Šipková a Mgr. Pavel Hubáček. Foto Jiří Balát, Zlínský kraj 

Jan Pášma, tiskový mluvčí města Uherské Hradiště

Zveřejněno dne: 22. září 2021. Aktualizováno: 8. březen 2024