Další parkovací plochy ve Štěpnicích se dočkaly nového povrchu

Další parkovací plochy ve Štěpnicích se dočkaly nového povrchu

Trend výměny nepropustných povrchů parkovišť za propustné pokračuje na sídlišti Štěpnice. Město vyměnilo další již dlouhodobě nevyhovující povrchy parkovacích ploch v ulici Štěpnická, přičemž opravilo také účelové komunikace k přilehlým bytovým domům a veřejné osvětlení.

Stavební práce spočívaly v komplexní rekonstrukci stávajících dvou parkovišť u ulice Štěpnická a k nim přilehlých účelových komunikací před bytovými domy č.p. 1051-1055 a č.p. 1064-1067. Celkem bylo zrevitalizováno asi 4 000 metrů čtverečních ploch. Po rekonstrukci je k dispozici 60 parkovacích míst na samotných plochách a 9 nových parkovacích míst podél ulice Štěpnická. V rámci prací byl vyměněn již značně nevyhovující betonový povrch za povrch z propustné zámkové dlažby včetně veškerých podkladních vrstev.

„Podobně jako při první etapě na jiných místech sídliště jsou nové konstrukce vodě propustné pro zajištění vsakování dešťové vody do podloží a zamezení jejímu odtékání do kanalizace. Dále jsme zrekonstruovali veřejné osvětlení, přičemž bylo osazeno 20 nových svítidel,“  informoval místostarosta Jaroslav Zatloukal.

Práce započaly na začátku loňského listopadu vybudováním 9 nových podélných stání přiléhajících k ulici Štěpnická. Do samotných úprav parkovacích ploch se město pustilo letos na jaře a skončily v červenci.

„Na dotčených plochách jsou nově vyznačena parkovací místa, čímž původní divoké parkování dostalo určitý řád, což bylo žádoucí.  Na ploše blíž k domovu důchodců je nyní 24 parkovacích míst, na ploše blíže ke kotelně 36, podél cesty pak nových 9. Další etapu výměny povrchů parkovacích ploch ve Štěpnicích připravujeme v lokalitě blízko Staré Olšavy, aktuálně je podána žádost o dotaci,“ poznamenal starosta města Stanislav Blaha.

Celková cena za výměnu povrchů obou ploch a účelových komunikací včetně obnovy veřejného světlení se vyšplhala na 19,8 milionu korun. Předpokládaná dotace z programu OPŽP by měla činit 13,9 milionu. 

Další parkovací plochy ve Štěpnicích se dočkaly nového povrchu

Zveřejněno dne: 17. srpen 2022. Aktualizováno: 11. březen 2024