Ministryně obrany navštívila Uherské Hradiště

Ministryně obrany navštívila Uherské Hradiště

Ministryně obrany České republiky Jana Černochová v pátek 10. června zavítala během své návštěvě vybraných firem českého obranného průmyslu v Uherském Hradišti a blízkém okolí – LET Kunovice, Česká zbrojovka Uherský Brod, MESIT holding a EVPÚ Defence Uherské Hradiště také na uherskohradišťskou radnici.

Během její cesty ji doprovázel starosta Uherského Hradiště, Stanislav Blaha, který zároveň působí jako člen výboru pro obranu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

V obřadní síni radnice ministryni kromě starosty přivítali i někteří členové rady města Uherské Hradiště.    

„Jsou věci, ke kterým bychom mohli jako rezort ministerstva obrany přispět a pomoci tomuto regionu tak, abychom některé projekty, které zde máte, mohli poposunout a nebo se dohodnout na nějaké užší spolupráci, protože tento region je pro rezort ministerstva obrany jeden z nejvýznamnějších. Jen v LETu Kunovice a v České zbrojovce – Colt jsme se dozvěděli, že zaměstnávají přes 2,5 tisíce lidí, což na tento region je skutečně dost,“  řekla na radnici ministryně obrany Jana Černochová.

Během návštěvy se ministryně obrany zúčastnila také oslav 70. výročí založení podniku MESIT v Uherském Hradišti.

"Navštívila jsem dnes čtyři české firmy a vidět naše podniky v tak skvělé formě, v jaké  jsem je viděla já dnes, musí být pro každého z nás radost. Úspěšné podniky, které dávají lidem práci a odvádějí v Česku daně, jsou pro naši republiku skvělá věc. Ve vládě si uvědomujeme, že bez silného domácího průmyslu to nejde. A pro zbrojní průmysl to platí dvojnásob. Jeho důležitost v krizových stavech, jako je válka na Ukrajině, ještě stoupá," shrnula návštěvu ministryně.

Na závěr návštěvy pak položila kytici u Pomínku obětí komunismu na Palackého náměstí a navštívila bývalou věznici.

Zveřejněno dne: 10. červen 2022. Aktualizováno: 11. březen 2024