Nová zastávka s názvem Svatojiřské nábřeží začne sloužit cestujícím

Nová zastávka s názvem Svatojiřské nábřeží začne sloužit cestujícím

Město dokončilo výstavbu nové zastávky s názvem Svatojiřské nábřeží. Zastávku MHD, umístěnou naproti „Komínu“ začalo město stavět na jaře a radnici stála 2,5 milionu korun. Nová zastávka bude za strany dopravce obsluhována od 25. července.

Stavební práce spočívaly ve vybudování zcela nového zastávkového pruhu – zálivu s přilehlým chodníkem a přístřeškem pro cestující. Místo je vybaveno i lavičkou a odpadkovým košem. Při pracích ale došlo také na přeložku stožáru veřejného osvětlení a vegetační úpravy, které zahrnovaly také výsadbu dvou nových stromů.

Zastávka ve směru od Staré Tenice k Moravnímu mostu v této lokalitě dlouhodobě chyběla. Jedná je součást oboustranné zastávky, v opačném směru je zastávka se stejným názvem přímo na Svatojiřském nábřeží.

Nová zastávka s názvem Svatojiřské nábřeží začne sloužit cestujícím

Nyní již začne zastávka sloužit cestujícím, autobusy ve směru od Staré Tenice na ní začnou zastavovat od 25. července.  „Protože jde o část obousměrné zastávky, museli jsme čekat na licenci, kterou přiděluje Zlínský kraj, ihned poté zavedl dopravce zastávku do jízdních řádů,“ vysvětlil místostarosta Jaroslav Zatloukal. 

Naposledy město zprovoznilo nové zastávky MHD na ulici Sokolovská, a to na samém začátku tohoto roku. Aby však město mohlo v roce 2024 spustit zcela nový systém MHD, čeká jej ještě výstavba celé řady dalších zastávek, jejich příprava je v běhu.  

„Nová koncepce zahrnuje nové vedení některých linek a tím samozřejmě také nutnost výstavby dalších zastávek, dvě nové linky MHD například plánujeme vést také ulicí 28. října, kde dosud není zastávka žádná,“ informoval místostarosta Zatloukal.

-JP- 

 

Zveřejněno dne: 20. červenec 2022. Aktualizováno: 11. březen 2024