Obnova hřiště v ulici B. Buchlovana je hotová

Obnova hřiště v ulici B. Buchlovana je hotová

Nové herní prvky i povrch dostalo na začátku měsíce srpna dětské hřiště v ulici B. Buchlovana. Obnova hřiště za 2,17 milionu korun je pokračováním proměny starých a využívaných hřišť v Uherském Hradišti na nové a moderní plochy.

Hřiště patřilo k těm, na nichž  již dosloužily dřevěné hrací prvky, a bylo nutné je vyměnit. 

„Pro děti ve věku 6 a více let je na hřiště nainstalována herní sestava s kyvadlem mezi dvěma věžemi. Tento herní prvek je absolutní novinkou, nabízí velice atraktivní hru pro děti školního věku. Uvedený hrací prvek zároveň trénuje důležité motorické dovednosti, jako je rovnováha a koordinace,“ přiblížil místostarosta města Čestmír Bouda.  Tato vzrušující jízda ve vzduchu na malé stupačce je pro ty odvážnější. A ti, kteří se trošku bojí, to s malou pomocí svých kamarádů nebo rodičů také zvládnou. Pod sestavou je nainstalován bezpečný pryžový povrch.

Děti všech věkových kategorií jistě využijí také houpací centrum s lanovým hnízdem a sedáky s dopadovou zónou z kačírku.

Pro nejmenší děti pak je určena nově vybudovaná zóna u původního pískoviště, kde najdou skluzavku, mini auto a houpadlo na pružině.

Obnova hřiště v ulici B. Buchlovana je hotová

 

Opravám hřišť se město věnuje kontinuálně a každý rok jich dokončí hned několik. Dalším na řadě je vysoce využívané hřiště ve Smetanových sadech, na jehož obnově se v těchto dnech začíná pracovat. V největším uherskohradišťském parku vyroste na místě původního dřevěného hřiště zbrusu nové centrální hřiště, které bude určeno pro všechny věkové kategorie dětí. 

„Kromě nových důmyslných herních prvků na místo chceme dát i nový mobiliář, herní prvky pro hry s pískem i vodou a také pítko, které v této lokalitě dlouhodobě chybělo,“ popsal starosta města Stanislav Blaha. Hřiště za 6,1 milionu korun bude ve Smetanových sadech hotové ještě do začátku Slováckých slavností vína a otevřených památek.

-JP- 

Zveřejněno dne: 11. srpen 2022. Aktualizováno: 11. březen 2024