Řidiči pozor! Od 17. listopadu se bude testovat nový provoz semaforů

Řidiči pozor! Od 17. listopadu se bude testovat nový provoz semaforů

Řidiči budou muset od 17. listopadu na všech semaforech na průtahu městem ještě zvýšit svou pozornost. Po dobu jednoho měsíce se v celém souměstí Uherské Hradiště, Staré Město a Kunovice bude testovat a ladit nový signální plán. Jeho cílem je sjednotit řízení semaforů a dosáhnout větší plynulosti provozu a propustnosti vozidel přes celé souměstí.

„Hlavním a stěžejním bodem bylo co nejvíce vyladit koordinaci semaforů v celém souměstí, aby nedocházelo ke tvoření kolon na rozhraních všech tří měst,“ informoval starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha. „Nové signální plány by také měly reflektovat ranní a odpolední špičku nebo silný a slabý provoz mimo špičku,“ popsal starosta.

Do měsíčního testovacího provozu budou plány nasazeny 17. listopadu. Po dobu testovacího provozu by měly být sledovány a odladěny případné nedostatky. Do ostrého provozu by pak semafory v novém režimu měly přejít 17. prosince 2022.

Řidiči by měli být v době testovacího provozu maximálně obezřetní, jelikož u nových signálních plánů může dojít k některým výrazným změnám, jako je například změna vyklizovací šipky na začátku a na konci signálu volno (zelené), úprava časů signálu volno a podobně.

 „Proto apelujeme nejen na řidiče, ale také na všechny další účastníky silničního provozu, aby byli mimořádně pozorní a ohleduplní, aby nedošlo ke zbytečným nehodám,“ požádal starosta Blaha.

-JP- 

Zveřejněno dne: 7. listopad 2022. Aktualizováno: 12. březen 2024