Sportoviště na Revoluční má nový kabát, další hřiště ve městě se renovují

Sportoviště na Revoluční má nový kabát, další hřiště ve městě se renovují

V průběhu července město opravilo sportovní plácek v ulici Revoluční. Ten byl již nějaký čas v havarijním stavu. Další hřiště ve městě budou opraveny během prázdnin.

Vysloužilý popraskaný asfalt hřiště na ulici Revoluční nahradila moderní pryžová plocha sportoviště o rozměrech 18 x 12 metrů, na níž jsou umístěny konstrukce s multifunkčními brankami a s basketbalovým košem. Doplněno bylo i oplocení s výškou 5 metrů. „S úpravami jsme ale na tomto místě ještě neskončili. Na podzim sem budou instalovány lavičky a bude vybudován přístupový chodník ke sportovišti. V podzimním období proběhne také výsadba 8 stromů v okolí sportoviště,“ doplnil místostarosta Čestmír Bouda. Požadavek na revitalizaci starého plácku vznesla místní komise Štěpnice, která ji také částkou 1,88 milionu korun financuje z prostředků, jež město komisím pro tyto účely poskytuje.

Sportoviště na Revoluční má nový kabát, další hřiště ve městě se renovují

 

Aktuálně probíhá také obnova dětského hřiště v ulici B. Buchlovana na sídlišti Východ. Hrací plocha patřila k těm, na nichž  již dosloužily dřevěné hrací prvky, a bylo nutné je vyměnit. „Pro děti ve věku 6 a více let bude na hřiště nainstalována herní sestava s kyvadlem mezi dvěma věžemi. Pod sestavou bude bezpečný umělý pryžový povrch. Děti všech věkových kategorií jistě využijí také houpací centrum s lanovým hnízdem a sedáky s dopadovou zónou z kačírku. Pro nejmenší děti bude určena nově vybudovaná zóna u původního pískoviště,“ prozrazuje Bouda. Na tomto hřišti aktuálně probíhají práce a jeho dokončení je plánováno do 7. srpna 2022. Cena nového hřiště na sídlišti Východ se vyšplhá na 2,17 milionů korun.

„Opravám hřišť se věnujeme kontinuálně a jsem moc rád, že se nám každý rok daří nejenom jich několik kompletně zrekonstruovat, ale také průběžně doplňujeme herní prvky na hřiště stávající. Po Letní filmové škole se přemístí pracovníci z Východu do Smetanových sadů. Tam vyroste zbrusu nové centrální hřiště, které bude určeno pro všechny věkové kategorie dětí, přibude nový mobiliář, vodní herní prvky a také pítko, které v této lokalitě dlouhodobě chybělo,“ představuje nejbližší plány starosta města Stanislav Blaha. Hřiště za 6,1 milionu korun bude ve Smetanových sadech hotové do letošních Slavností vína a otevřených památek.

Audio pro novináře

 

Zveřejněno dne: 28. červenec 2022. Aktualizováno: 11. březen 2024