Výtěžek předvánoční sbírky poslouží v terapeutických dílnách Diakonie

Výtěžek předvánoční sbírky poslouží v terapeutických dílnách Diakonie

Oficiální předání výtěžku veřejné předvánoční sbírky, při které na sklonku roku 2021 věnovali občané Uherského Hradiště na dobročinné účely skoro 55,5 tisíce korun, se uskutečnilo v úterý 4. ledna v obřadní síni radnice. Z rukou starosty města Stanislava Blahy si certifikát s výtěžkem sbírky převzala zástupkyně Diakonie ČCE – střediska CESTA Michaela Bobková.

Výtěžek předvánoční sbírky každoročně připadne některému ze sociálních zařízení nebo organizaci, která pečuje o děti a mládež. Ten loňský připadl Diakonii ČCE, středisku CESTA, které chce peníze využít ve své terapeutické dílně. „Chtěli bychom koupit vypalovací pec, případně i materiál pro rukodělnou výrobu. Částka ze sbírky nás velmi mile překvapila a všem dárcům jsme moc vděční,“ vyjádřila se vedoucí služby Sociálně terapeutické dílny Michaela Bobková, která z rukou starosty převzala certifikát s částkou. Diakonii předalo město peníze z veřejné předvánoční sbírky v minulosti již dvakrát, naposledy v roce 2016.

Možnost přispět na dobročinné účely mají každý rok před Vánoci občané a návštěvníci Uherského Hradiště už 18 let. Zatímco v samotných počátcích věnovali lidé do pokladniček ve městě jen několik tisíc korun, postupem let se sbírka rozrostla až na desítky tisíc v každé z nich. Předloni vánoční sbírka vynesla takřka 60 tisíc korun, stejně jako o rok dříve. Dosud nejvyšší částku se ve veřejné vánoční sbírce podařilo vybrat v roce 2017, kdy občané do pokladniček vložili na charitativní účely 70 762 korun (výtěžek byl tenkrát předán Dětskému domovu v Uherském Hradišti).

Výtěžek předvánoční sbírky poslouží v terapeutických dílnách Diakonie

AUDIO pro média:

Starosta města Ing. Stanislav Blaha

Bc. Michaela Bobková, Sociálně terapeutické dílny, Diakonie ČCE: 

-JP-

 

Zveřejněno dne: 4. leden 2022. Aktualizováno: 11. březen 2024