Vyznamenání starosty města pro 1. FC Slovácko

Vyznamenání starosty města pro 1. FC Slovácko

Starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha vyznamenal v pátek 17. června tým 1. FC Slovácko za 1. místo v poháru MOL Cup v sezóně 2021/22.

Slavnostní předání vyznamenání starosty města se uskutečnilo v obřadní síni radnice, kde starosta Stanislav Blaha přivítal vedení klubu, realizační tým i samotné hráče.

„Vyznamenání starosty neuděluji na potkání, triumf našich fotbalistů v pohárové soutěži, a tím i nedocenitelná reprezentace a propagace města na veřejnosti je pro mě pádným důvodem. Týmu 1. FC Slovácko gratuluji a děkuji mu za to, že dělá městu vynikající jméno na sportovní scéně. Věřím v jeho další úspěchy a přeji hráčům i celému realizačnímu týmu všechno dobré,“ nechal se při předání ocenění slyšet starosta města Stanislav Blaha. 

Vyznamenání starosty města pro 1. FC Slovácko

K vítěznému konci příběhu přitom nevedla pro mužstvo 1. FC Slovácko právě nejsnadnější cesta. Do ročníku 2021/2022 šla v roli obhájce pohárové trofeje pražská Slavia, která by dokonce případnou výhrou dorovnala svého městského rivala s celkem sedmi výhrami, Spartu.  

Družstvo Slovácka balancovalo na pokraji vyřazení již v osmifinále proti Karviné, přesto však bodovalo a zvládlo jak čtvrtfinále v Olomouci, tak i semifinálový souboj s Hradcem Králové a mohlo se těšit na finále. To se mělo hrát v Uherském Hradišti ve středu 4. května, zápas byl však kvůli průtrži mračen a tím nezpůsobilému stavu hřiště odložen o 14 dnů.

V utkání 18. května Slovácko triumfovalo nad Spartou Praha výhrou 3:1 a historicky poprvé se mohlo radovat ze zisku pohárové trofeje.

1. místo v poháru MOL Cup bylo vyvrcholením druhé velmi úspěšné sezóny v řadě a mužstvo bude v další sezóně opět reprezentovat nejen město Uherské Hradiště, ale i celý český fotbal na evropské scéně.

MOL Cup je tuzemskou pohárovou soutěží, které se každý rok účastní více než stovka klubů z různých soutěží v rámci celé České republiky. Jeho pořadatelem je FAČR. První ročník se uskutečnil v sezoně 1993/1994 a je přímým pokračovatelem Českého poháru, který se jako součást Československého poháru hrál od roku 1969.

-JP- 

 

Zveřejněno dne: 17. červen 2022. Aktualizováno: 11. březen 2024