Do práce, ale i do školy na kole. Přidáte se?

Do práce, ale i do školy na kole. Přidáte se?

Již nyní se můžete registrovat do Květnové výzvy Do práce na kole 2023. Opět můžete vyrazit do práce na kole, koloběžce, pěšky, nebo poklusem, ale také v kombinaci s MHD a zapojit se tak do motivační výzvy Do práce na kole. Registrace začíná již 1. února a potrvá do 30. dubna. Čím dřív se zaregistrujete, tím levnější startovné získáte a tím dřív obdržíte startovní balíček s tričkem, nebo nákrčníkem.

Nejlevnější registrace je v únoru

Výše účastnického poplatku závisí na datu vaší registrace. Pro registraci v období od 1. února 2023 do 28. února 2023 (včetně) je výše poplatku 430 korun, v období od 1. března do 30. března 2023 (včetně) zaplatíte za registraci 450 korun,  od 1. dubna do 15. dubna 2023 bude poplatek 470 korun a pro registraci od 16. dubna do 30. dubna 2023 je výše poplatku 520 Kč. 

Jaké květnové akce a výhry na vás čekají?

V motivační akci Do práce na kole2023 se bude hodnotit především pravidelnost bezmotorového pohybu. Na týmy o 2-5 členech i na jednotlivce čeká  řada velmi příjemných cen od města Uherské Hradiště a dalších lokálních partnerů. Soutěžící se mohou těšit též na květnové akce, na triko, nebo nákrčník zdarma. Velmi oblíbené jsou snídaně a různé akce od regionálních partnerů, kde stačí ukázat  aktuální triko, nebo nákrčník Do práce na kole a účastníci dostanou zdarma kávu, nebo snídani.  Zaměstnavatelé mohou soutěžit také o titul Cyklozaměstnavatel roku. Letos se budou vyhlašovat výsledky a předávat výhry ve středu 7. června v Café Colejní v Uherském Hradišti. 

Veškeré  informace ohledně květnové výzvy jsou na: https://dopracenakole.cz/o-vyzve/o-kvetnove-vyzve-2023

Výzva pro školy

Spolu s registrací do Květnové vývy Do práce na kole je otevřena i výzva pro školy – Do školy na kole, která je otevřena studentům od 16 let, mladším pak se souhlasem rodičů. Zapojit se tedy mohou základní, střední i vysoké školy. Účastníkem výzvy se může stát kdokoliv, kdo má chuť ukázat, že se dokáže po dobu května dopravovat do školy udržitelně. Není potřeba pouze jezdit na kole. Přihlášení mohou i chodit, jezdit na skejtu či koloběžce nebo běhat. Všechny uvedené bezmotorové způsoby dopravy lze během měsíce kombinovat.

Do školy na kole  je týmová výzva pro všechny, kdo sestaví tým o minimálně dvou a maximálně pěti členech, a pravidelně spolu se spolužáky nebo pedagogy dojíždí na kole, chodí nebo běhá během května do školy. Těmto týmům nabízí hlavní organizátor Auto*Mat z.s. Praha slevu na startovném ve výši 60 %.

Ve startovním balíčku dostane každý účastník a účastnice originální tričko z biobavlny v designu od typografa Jana Charváta, nebo nákrčník, a tím pádem i šanci zúčastnit se spousty doprovodných květnových Akcí na triko (nákrčník) zdarma. Dále může získat výhry od regionálních  partnerů.

V případě, že má škola zájem o zapojení do Do školy na kole, pište na e-mail kontakt [at] dopracenakole [dot] cz (kontakt[at]dopracenakole[dot]cz). Přihlásit školu může student, pedagog i rodič.

Další informace získáte na www.dopracenakole.cz/doskolynakole

Vloni se bez motoru se celý květen do práce přepravovalo téměř 24 700 nadšenců a nadšenkyň z celé republiky. Společně v květnu ujeli, nachodili a uběhli 6 290 000 kilometrů.  Zároveň ušetřili téměř 811 tun emisí CO2. 

Uherské Hradiště získalo titul Cykloskokan Do práce na kole 2022. Ten spolek AutoMat vyhlašoval v roce 2022 vůbec poprvé. Jde o ocenění udělované na základě hodnocení účastníků a účastnic Květnové výzvy Do práce na kole. Ti posuzovali např. aktuální rozvoj cykloinfrastruktury ve městě a její provázanost a komplexní přístup vedení města k bezpečnosti cyklistů a pěších.

Pokud máte rádi pohyb na čerstvém vzduchu, zaregistrujte se! Na cestě do práce i zpět si zasportujete, poměříte si své síly s kolegy v práci i s ostatními městy, získáte krásné tričko, nebo nákrčník, můžete se účastnit různých květnových akcí zdarma a vyhrát parádní ceny. 

Do práce, ale i do školy na kole. Přidáte se?

Zveřejněno dne: 31. leden 2023. Aktualizováno: 9. leden 2024