Dopravní hřiště u ZŠ Sportovní se dočkalo modernizace

Dopravní hřiště u ZŠ Sportovní se dočkalo modernizace

Město Uherské Hradiště rozšířilo a zrekonstruovalo dětské dopravní hřiště v blízkosti Základní školy Sportovní. Na hřišti přibyla nová zpevněná trasa, byla zrekonstruována technologie světelného signalizačního zařízení a došlo také ke zvětšení plochy pro parkování kol. Škola má u své tělocvičny také novou nářaďovnu.

Modernizace hřiště přispěje k rozšíření a zkvalitnění dopravní výuky dětí a zatraktivní je pro všechny cílové skupiny. „Rozšíření hřiště umožní zvýšit jeho kapacitu a zlepšit podmínky pro výuku dopravní výchovy. Cena úprav činila 2,6 milionu korun, přičemž zhruba polovinu nákladů pokryla dotace z rozpočtu Zlínského kraje,“ informovala místostarostka města Marcela Čechová.

Stávající areál dětského dopravního hřiště byl zbudován již v roce 2009 a dopravní prvky již byly nedostatečné nebo zastaralé. „Chtěli jsme hřiště nově vybavit, aby jednotlivé prvky odpovídaly současným trendům. Doufám, že se dětem bude hřiště líbit a že jim výuka přinese co má, tedy větší bezpečnost na silnicích, “ sdělil starosta města Stanislav Blaha.

Hřiště prioritně slouží k dopravní výuce žáků základních škol, především čtvrtého ročníku, mohou jej však využívat i mateřské školy, a to nejen z Uherského Hradiště, ale z celého správního obvodu.

„Hřiště je využívané prakticky denně a ze strany základních i mateřských škol z celého okresu je o ně velký zájem,“ potvrdil ředitel Základní školy Sportovní Milan Melichárek.

Odpoledne mohou prostor dopravního hřiště zdarma navštěvovat také rodiče se svými dětmi. Správcem dětského dopravního hřiště je Základní škola Sportovní.

Projekt „Rozšíření dětského dopravního hřiště v Uherském Hradišti“ je spolufinancován Zlínským krajem.
Dopravní hřiště u ZŠ Sportovní se dočkalo modernizace

U Základní školy Sportovní přibylo také více místa pro ukládání nářadí pro tělocvik

U tělocvičny v Základní škole Sportovní město v průběhu léta nechalo postavit přístavbu, která rozšíří plochu stávající nářaďovny na dvojnásobnou. Jedná se o jednopodlažní kvádrový blok s plochou střechou, který přiléhá k zadní straně tělocvičny. Vybudování přístavby nářaďovny u tělocvičny ZŠ Sportovní přišlo město na celkem 1,5 milionu korun.

Vzhledem ke svému zaměření má Základní škola Sportovní také více vybavení a původní prostory pro ukládání sportovního nářadí již byly nevyhovující.

„Tělocvična je u nás v permanentním provozu a provizorně uložené nářadí na původních místech nás limitovalo, nové prostory proto velmi vítáme,“ uvedl ředitel školy Milan Melichárek.

„Jsem rád, že jsme přístavbu nářaďovny u tělocvičny na Základní škole Sportovní zdárně dokončili. Nová nářaďovna poskytne škole komfortnější zázemí a přispěje plnohodnotné výuce tělocviku, která je na této škole zásadní,“ řekl starosta města Stanislav Blaha.

Zveřejněno dne: 8. září 2023. Aktualizováno: 9. leden 2024