Hřiště na Derflanské je hotové

Hřiště na Derflanské je hotové

Novým vzhledem a vybavením se již může pochlubit dětské hřiště na ulici Derflanská na sídlišti Východ. S jeho obnovou začalo město v měsíci září. Letitý plácek se starými herními prvky, které už dosloužily, nahradilo moderní a materiálově odolné hřiště pro menší děti.

Základ hřiště tvoří jednolitý barevný pryžový povrch. Hřišti vévodí multifunkční sestava se schůdky a skluzavkou. Na hřišti děti dále najdou pryžového krokodýla s tunelem a také vahadlovou houpačku. Zaskákat si mohou na zemní trampolíně a na ty nejmenší čeká uzavíratelné pískoviště, umístěné mimo pryžovou plochu. Náklady na obnovu hřiště, které si vyžádaly 1 milion korun, jsou financovány z prostředků svěřených místní komisi Východ.   

Ve stejném termínu jako obnova hřiště na Derflanské probíhala též výstavba nové ochranné sítě okolo sportovního hřiště v Rybárnách, která už je rovněž hotová.
 

Hřiště na Derflanské je hotové

 „Do konce roku bychom chtěli zvládnout ještě opravy hřiště na ulici Jana Žižky a sportovního hřiště v ulici Slovácká, doplnit skluzavku na Svatováclavské a vyměnit dva pokažené prvky Na Splávku. Na začátku listopadu začnou stavební práce na hřišti v přírodním stylu u Skanzenu Rochus,“ vypočítal nejbližší záměry místostarosta města Čestmír Bouda. Úplně nové hřiště vznikne také v Jarošově U Bagru. Samotná výstavba však vzhledem k aktuálně řešenému povolení stavby bude zrealizována až v příštím roce.
 

Hřiště na Derflanské je hotové

 „Hřiště tvoří důležitou součást našeho města a života občanů. Nicméně původní vybavení dětských hřišť postupně dosluhuje a je nutné jej obnovovat. Na to rezignovat prostě nelze. I když je jasné, že je potřeba také spousta jiných věcí, chceme, aby děti v našem městě měly široké možnosti, jak a kde trávit svůj čas. Prostředí hřišť by k tomu mělo mít odpovídající úroveň,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha. 

Zveřejněno dne: 24. říjen 2023. Aktualizováno: 30. leden 2024