Město darovalo hasičům vysavač, který se používá zejména u nehod

Město darovalo hasičům vysavač, který se používá zejména u nehod

Profesionální hasiči v Uherském Hradišti už používají speciální vysavač pro likvidaci vody nebo provozních kapalin, který jim koncem října věnovalo město Uherské Hradiště. Jeho cena je téměř 68 tisíc korun.

Darem města byl hasičský vysavač Rössle HYDRA-LIGHT, který je určený nejen pro likvidaci vody, ale především k likvidaci provozních kapalin motorových vozidel v náročných podmínkách a při dopravních nehodách. Vysavač je ale možné používat i při zatopení sklepů a přízemí domů či vytopení bytů. Přečerpávat dokáže i silně znečištěnou vodu, kaly, oleje, hasící pěnu, různé provozní kapaliny, ale třeba i kamení a štěrk do velikosti 40 milimetrů. Vysavač je umístěn na výjezdové technice na centrální hasičské stanici v Uherském Hradišti a podle hasičů významným způsobem pomůže při provádění záchranných prací v celém hasebním obvodu.

Město Uherské Hradiště nepodpořilo profesionální hasiče v Uherském Hradišti poprvé. V předchozích letech darovala radnice HZS ZK postupně dva defibrilátory (v letech 2020 a 2021). Ty jsou umístěny v zásahových vozidlech každé směny profesionálních hasičů v Uherském Hradišti. V roce 2017 poskytlo město Uherské Hradiště místnímu územnímu odboru profesionálních hasičů finanční dar ve výši 50 tisíc korun.
 

Město darovalo hasičům vysavač, který se používá zejména u nehod

 „Darováním této techniky chceme do jisté míry vyjádřit také vděčnost hasičům za jejich neocenitelnou a velmi záslužnou práci, kterou dělají pro nás všechny, a kterou přispívají k vyšší bezpečnosti všech občanů. Pokud budeme moci, podpoříme je i v budoucnu,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.

foto: HZS ZK 

-JP- 

Zveřejněno dne: 7. listopad 2023. Aktualizováno: 30. leden 2024