Město opraví ulici Za Dědinou v Sadech

Město opraví ulici Za Dědinou v Sadech

Město Uherské Hradiště zrekonstruuje komunikaci v ulici Za Dědinou v městské části Sady. Akce si vyžádá náklady takřka 5,7 milionu korun.

V rámci stavebních prací bude řešen kompletně celý uliční prostor. „Budou vyměněny všechny konstrukční vrstvy za nové, bude provedeno odvodnění vozovky, vytvořeny nové zpevněné plochy pro podélné strání na pravé straně a dlážděná plocha po levé straně. Rovněž bude upraveno napojení na ulici Solná cesta, kde bude vytvořen zpomalovací práh. Na opačném konci poté bude vybudováno nové obratiště určené pro vozidla Integrovaného záchranného systému a vozidla pro svoz odpadků,“ popsala záměry města místostarostka Marcela Čechová.

Důvodem oprav je dlouhodobě nevyhovující stav komunikace. „V minulých letech zde proběhla oprava vodovodního řadu a komunikace byla částečně vyspravena, nebyla ale řešena v celém rozsahu. Navíc jde o slepou ulici, kde se nemohou otáčet vozidla komunálních služeb nebo IZS,“ přiblížil starosta města Stanislav Blaha.  

Místní komunikace bude jednopruhová, obousměrná, s šířkou 3,50 metru. Pokrytá bude asfaltobetonem. Délka místní komunikace činí 127,37 metru včetně obratiště. Po pravé straně komunikace budou vybudovány zpevněné plochy - odstavné podélné pruhy o šířce 2 metrů. Levá strana vozovky bude lemována zpevněným dlážděným pásem stejné šířky, který bude zároveň sloužit jako chodník. Vjezd od ulice Solná cesta bude široký 5,5 metru. Stavba by měla začít v polovině měsíce října a potrvá do konce ledna příštího roku. 

V Sadech město v loňském roce dokončilo první etapu oprav chodníku v ulici Solná cesta za (13,1 milionu korun), došlo také k napojení místního fotbalového hřiště na technickou infrastrukturu (5 milionů korun). V roce 2020 město zrekonstruovalo ulici Za Kovárnou (8,9 milionu korun). O rok dříve město dokončilo rekonstrukci a přístavbu Mateřské školy Sady (17,2 milionu korun). Aktuálně město buduje první etapu stezky pro pěší a cyklisty, která propojí městské části Sady a Mařatice (6,04 milionu korun).

-JP- 

Zveřejněno dne: 16. říjen 2023. Aktualizováno: 11. leden 2024