Modernizace odborných učeben v Základní škole Za Alejí

Modernizace odborných učeben v Základní škole Za Alejí

Město Uherské Hradiště pokračuje v modernizaci odborných učeben svých základních škol. Zlepšení zázemí a podmínek pro výuku přírodních věd, jazyků, informačních a komunikačních technologií a technických dovedností se týká tří uherskohradišťských základních škol: ZŠ Za Alejí, ZŠ Větrná a ZŠ Sportovní. V letošním roce byly zmodernizovány dvě učebny na základní škole Za Alejí.

Jednou z učeben je učebna robotiky, druhá slouží k výuce jazyků,“ informoval starosta města Stanislav Blaha. „V příštím roce pak dojde na učebny a kabinety v ZŠ Větrná a ZŠ Sportovní,“ doplnil starosta.

V obou vybraných učebnách ZŠ Za Alejí byla od poloviny srpna do listopadu provedena rekonstrukce elektroinstalace včetně výměny rozvaděče a svítidel a nové slaboproudé rozvody. Z podlah v místnostech bylo odstraněno původní PVC, které nahradila nová krytina, učebny byly také nově vymalovány.  Žákům zde bude sloužit i nový školní nábytek – židle, lavice i skříně.

Modernizace odborných učeben v Základní škole Za Alejí

 V rámci dodávky výukových pomůcek byly dodány keramické projekční stěny, kapacitní dotykové displeje včetně pojízdných stojanů, popisovatelné tabulky, do učebny robotiky přibyly ještě robotické soupravy, programovatelné stavebnice a drony. Pro účely výuky robotiky byly dodány tablety s dobíjecí skříní a do jazykové učebny nové notebooky. 

Náklady na modernizaci učeben v ZŠ Za Alejí dosáhly výše 5,3 milionu korun, předpoklad přijmu dotace je ve výši 4,8 milionu.

Modernizace odborných učeben v Základní škole Za Alejí

Celý projekt modernizace učeben základních škol je realizován v letech 2023 a 2024. „Na ZŠ Větrná se v rámci projektu připravuje modernizace a vybavení dvou učeben a dvou kabinetů pro výuku fyziky a chemie. ZŠ Sportovní se může těšit na dvě učebny a dva kabinety pro výuku informatiky a komunikačních technologií,“ popsal starosta.
audio pro média: 

Celkové náklady na modernizaci vzdělávací infrastruktury ve všech 3 školách jsou plánovány ve výši 21, 8 milionu korun. Projekt Modernizace odborných učeben základních škol v Uherském Hradišti je spolufinancován z 85 % Evropskou unií prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu IROP.

Logo EU a MMR

Zveřejněno dne: 11. prosinec 2023. Aktualizováno: 6. únor 2024