Modernizace odborných učeben základních škol v Uherském Hradišti

Modernizace odborných učeben základních škol v Uherském Hradišti

Město Uherské Hradiště pokračuje v modernizaci odborných učeben svých základních škol. Cílem nového projektu je zlepšení zázemí a podmínek pro výuku přírodních věd, jazyků, informačních a komunikačních technologií a technických dovedností v ZŠ Větrná, ZŠ Sportovní a ZŠ Za Alejí.

Všechny odborné učebny, jejich zázemí a kabinety projdou potřebnými stavebními úpravami a získají také moderní vybavení – nový nábytek, zařízení a didaktické pomůcky. V dotčených prostorách budou provedeny zejména nové elektroinstalace, které zabezpečí vhodné rozmístění moderních školních pomůcek a dalšího vybavení. Podle potřeb jednotlivých místností dojde také na výmalbu, nové provedení podlah, případně podhledů a další drobné úpravy dané potřebami jednotlivých místností.

Projekt je realizován v letech 2023 a 2024. „Aktuálně se dokončuje modernizace učeben v ZŠ Za Alejí, kde bylo předmětem projektu vybudování jazykové učebny a robotické učebny pracovních činností. V příštím roce dojde na učebny a kabinety v ZŠ Větrná a ZŠ Sportovní,“ přiblížil starosta města Stanislav Blaha. Na ZŠ Větrná je v rámci projektu v plánu modernizace a vybavení dvou učeben a dvou kabinetů pro výuku fyziky a chemie. ZŠ Sportovní se může těšit na dvě učebny a dva kabinety pro výuku informatiky a komunikačních technologií.

Celkové náklady na modernizaci vzdělávací infrastruktury ve všech 3 školách jsou plánovány ve výši 21, 8 milionu korun. Projekt Modernizace odborných učeben základních škol v Uherském Hradišti je spolufinancován z 85 % Evropskou unií prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu IROP.

Spolufinancováno EU a MMR

Zveřejněno dne: 4. říjen 2023. Aktualizováno: 9. leden 2024