Nové kapacity Mateřské školy Husova

Nové kapacity Mateřské školy Husova

Děti v Mateřské škole Husova mají novou třídu se zázemím. Přebudováním suterénu budovy a přesunem tříd se ve školce rozšířila kapacita o 24 míst.

Jednou z priorit města je zajištění dostatečných kapacit pro předškolní vzdělávání v mateřských školách. Řešení, jak navýšit počet míst pro děti, se našlo v MŠ Husova, kde v průběhu letních prázdnin došlo k zásadní úpravě prostor a vybudování nové třídy. Do ní byla přesunuta logopedická třída s maximální kapacitou 15 dětí, díky čemuž se uvolnila třída větší, s kapacitou 24 dětí.

Rekonstrukce za 2,8 milionu korun, při které byly kromě přestavby na novou třídu vyměněny podlahové krytiny a upraveno veškeré potřebné zařízení, probíhala během letních prázdnin.

„Od 2. října jsou už děti v nových prostorách. Jedná se o třídu, ložnici, místnost se sociálním zařízením a umývárnou, koutem s úložnými prostory, přípravnou jídla a šatnou pro děti. O děti pečují a vzdělávají je 2 učitelky s vysokoškolským vzděláním zaměřeným na logopedii a státní zkouškou z logopedie,“ upřesnila ředitelka uherskohradišťských mateřských škol Ilona Močičková.

Nové kapacity Mateřské školy Husova

„Velké poděkování za realizaci nové třídy patří všem zúčastněných firmám, ale především všem zaměstnancům školky, kteří v době letních prázdnin a mnohdy na úkor svých dovolených společnými silami vybudovali pro děti krásné nové prostředí,“ uvedla radní pro oblast školství Zuzana Vandame.

Všechny kolektivy mateřských škol v Uherském Hradišti se snaží vytvořit pro děti příjemné prostředí  a připravit výukové programy a vzdělávací aktivity tak, aby se dětem ve školkách líbilo a chodily tam rády.

„I když jsou kapacity školek na letošní rok prakticky naplněny, daří se nám je, při vzájemné spolupráci s mateřskými školami, držet na dostatečné úrovni. Musíme ale myslet na budoucnost, čemuž rozšíření kapacity v MŠ Husova určitě prospěje,“ sdělil starosta Stanislav Blaha.

Město Uherské Hradiště je zřizovatelem 9  mateřských škol sdružených pod subjektem MŠ Svatováclavská, 2 další mateřské školy jsou součástí základních škol.

Zveřejněno dne: 10. říjen 2023. Aktualizováno: 9. leden 2024