Tobogánová věž v aquaparku projde rekonstrukcí

Tobogánová věž v aquaparku projde rekonstrukcí

Po 12 letech intenzivního nepřetržitého provozu přistupuje město Uherské Hradiště k plánované rekonstrukci tobogánové věže v aquaparku. Rekonstrukce za 22 milionů korun zahrnuje kompletní výměnu vnitřních povrchů tobogánové věže a dojezdu tobogánu a technologie vzduchotechniky.

Tobogánová věž patří k provozně nejvíce namáhaným prostorám aquaparku a její celoroční intenzivní využívání již vyvolalo nezbytnou potřebu rekonstrukce.

„Rekonstrukce tobogánové věže a odstávka tobogánů Black Hole a X-tube se uskuteční v termínu od 16. ledna do 28. dubna, potrvá tedy 103 dnů,“ informoval ředitel Aquaparku Uherské Hradiště Jiří Durďák.

V rámci rekonstrukce budou vyměněny veškeré povrchy, zahrnující zejména dlažby a obklady dojezdu tobogánu i schodišťové věže, nově vystavěno bude středové opláštění zrcadla schodiště i prosklená fasádní stěna, která bude doplněna o větrací prvky. Zdvojnásobí se počet odtokových vpustí podest schodiště a dojde také na nové LED osvětlení. Doba uzavření bude využita také k repasování hlavních čerpadel tobogánů. Zásadní součástí rekonstrukce bude výměna vzduchotechnické jednotky a veškerých vzduchotechnických rozvodů a koncových distribučních elementů.

„Vývoj vzduchotechnických systémů prošel za 12 let zásadním vývojem a nová jednotka tak bude výrazně účinnější a sofistikovanější než ta stávající,“ popsal ředitel Durďák.

Celou rekonstrukci bude provázet přesun velkého množství stavebních hmot, a proto bude potřeba vytvořit dočasnou komunikaci vedoucí letním areálem Aquaparku.

„Rozsah prováděných bouracích a stavebních prací si vyžádá úplnou odstávku tobogánů. Jejich uzavření zohlední aquapark v ceníku a ceny vstupného do zábavní zóny budou
po celou dobu rekonstrukce sníženy. Věříme, že kromě uzavření provozu tobogánů nebude mít rekonstrukce na provoz aquaparku žádný větší vliv,“
 konstatovala místostarostka města Marcela Čechová.

-JP-

Audio pro média: 

Zveřejněno dne: 11. leden 2023. Aktualizováno: 9. leden 2024