Pole, louky, sady, neumřeme hlady

Pole, louky, sady, neumřeme hlady

Konec babího léta a začátek podzimu byl významnou součástí hospodářského roku. V tomto období vrcholilo celoroční úsilí hospodáře zpracováním úrody a začínala důkladná příprava zemědělských usedlostí, polí, luk i sadů na zimu.

V kulturním programu skanzenu Rochus se dozvíte, jak se vaří povidla nebo zakládá kvas, nebude chybět moštování jablek s ochutnávkou čerstvého moštu a řada dalších dobrot, které k podzimu na slovácké dědině neodmyslitelně patří. Těšit se můžete na zemědělské, řemeslné, folklorní, naučné i zábavné aktivity pro děti i dospělé. 

Akce je součástí projektu ,,Podzimní tradice slovácké vesnice“, který je spolufinancovaný Zlínským krajem.

V letošním roce se tento program uskuteční 11. 10. 

Aktuální informace najdete na stránkách: skanzenrochus.cz

 

 

Zveřejněno dne: 23. srpen 2024. Aktualizováno: 9. leden 2025