Nový defibrilátor věnovalo město uherskohradišťským hasičům

Nový defibrilátor věnovalo město uherskohradišťským hasičům

Defibrilátor LIFEPAK 1000 v hodnotě takřka 50 tisíc korun předal dne 30. září v obřadní síni radnice řediteli Územního odboru Uherské Hradiště HZS Zlínského kraje plk. Ing. Jaroslavu Olbertovi starosta města Stanislav Blaha. O nákupu defibrilátoru pro profesionální hasiče rozhodli v září zastupitelé města.

Profesionální hasiči z Uherského Hradiště takový přístroj potřebují, územní odbor na svém výjezdovém stanovišti v Uherském Hradišti defibrilátor dosud neměl. Jsou-li hasiči na místě nehody či události, kde se nachází osoba se srdeční zástavou, ještě před příjezdem zdravotníků, může vybavenost zasahujících hasičů defibrilátorem LIFEPAK 1000 znamenat klíčový přínos pro šanci na přežití postiženého. Přístroj bude umístěn na stanici v Uherském Hradišti a podle potřeby bude umisťován do zásahového vozidla, které se nejčastěji vyskytuje u dopravních nehod a dalších podobných událostí.

Město Uherské Hradiště každoročně vybavuje potřebnou technikou zejména své dobrovolné hasiče. Dar pro profesionály vnímá město jako svůj příspěvek ke zvýšení možností hasičů, jak ještě lépe ochránit životy a zdraví obyvatel regionu.

Nový defibrilátor věnovalo město uherskohradišťským hasičům

"S profesionálními hasiči z Uherského Hradiště máme ty nejlepší zkušenosti a velmi si jejich práce vážíme. Jsem rád, že jim nad rámec běžné spolupráce můžeme dát tento defibrilátor a vnímám to tak, že pokud tato věc pomůže zachránit zdraví či život jediného člověka, tak splnila svůj účel,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.   

Zveřejněno dne: 30. září 2020. Aktualizováno: 11. březen 2024