Úklid města zefektivní nový komunální vysavač

Úklid města zefektivní nový komunální vysavač

Z důvodu zefektivňování služeb, vytváření a udržování kvalitního veřejného prostoru pro občany i návštěvníky Uherského Hradiště se město dohodlo se zhotovitelem komunálních služeb, firmou HRATES a.s., na zakoupení komunálního vysavače. Ten začne uklízet v ulicích města již ve druhé polovině srpna.

Ručně vedený elektrický stroj, který zefektivní práci ručních počišťovačů, současně doplní stávající strojní čištění. „Použití tohoto stroje je již v ulicích českých měst běžné. Na práci tohoto stroje jsme získali veskrze kladné reference. V jarních měsících využilo město možnost stroj otestovat přímo v podmínkách Uherského Hradiště a to s pozitivním výsledkem,“ popisuje místostarosta Čestmír Bouda.

Elektrický komunální vysavač vyniká nejen sacím výkonem a obratností, kdy může vysát i hůře přístupná nebo zcela nepřístupná místa pro strojní zametání, ale také tichým chodem, kvalitní filtrací vzduchu a nulovými emisemi. Stroj může pracovat i v běžném denním provozu, aniž by kolemjdoucí byli prací tohoto stroje nějak obtěžováni. Pro svoje vlastnosti je stroj předurčen především k udržování čistoty v centru města, na chodnících, pěších zónách. Obdobné uplatnění stroj najde také v Uherském Hradišti.

„Občané se nejčastěji se strojem setkají při pravidelném úklidu zejména centrální části Uherského Hradiště, tedy v městské památkové zóně. Využití stroj ale najde i při řadě kulturních, sportovních a společenských akcích, které obohacují společenský život v ulicích naše města,“ doplnil starosta města Stanislav Blaha.

Úklid města zefektivní nový komunální vysavač

Zveřejněno dne: 18. srpen 2020. Aktualizováno: 7. březen 2024