Hřiště na Svatováclavské nabízí nové prvky, další se chystají

Hřiště na Svatováclavské nabízí nové prvky, další se chystají

Sezóna je v plném proudu a město dál pokračuje v opravách a obnově dětských hřišť. Nejnověji byly herní prvky vyměněny na dětském hřišti na ulici Svatováclavská. Děti na hřišti najdou novou trojhoupačku s hnízdem, houpadlo v podobě lištičky, kládovou houpačku i důmyslnou lezeckou stěnu. Novinky budou i na dalších hřištích.

„Na Svatováclavské schází ještě opravit pískoviště, skluzavku a lavičky, na ty dojde v další fázi,“ slíbil místostarosta Čestmír Bouda. 

Na dětském hřišti ve Štěpnicích, za blokem 1165, přibyla houpačka - hnízdo a budou sem instalovány lavičky.  „Nové lavičky dlužíme ještě například dětskému hřišti v Míkovicích, netrpělivě čekáme na jejich dodávku,“ dodal místostarosta.

Nové herní prvky byly doplněny také na další dětská hřiště: točidla jsme přidali na hřiště na Pastýrně a v ulici Vladislava Vaculky, nejmenší děti dostaly novou skluzavku na hřišti v Kunovském lese.

Velkou revitalizaci plánuje město na dětském hřišti v ulici Bedřicha Buchlovana a na sportovním asfaltovém hřišti na Mojmíru vznikne moderní pryžová plocha pro různé typy sportů. 

Jak město od loňského roku avizuje, vysloužilé dřevěné herní prvky budou postupně demontovány, některé budou nahrazeny letos, některé však později.

„Není v našich silách zvládnout všechna hřiště najednou a prosíme tedy o trpělivost. Obracíme se na občany také s prosbou, aby se v případě nalezení závadného herního prvku, který nebyl opraven či demontován, obraceli na odbor správy majetku města, případně aby využili aplikaci „Zlepši své město“. QR kód  s odkazem na aplikaci se nachází na každém provozním řádu dětského hřiště,“ požádal místostarosta Bouda.

JP- 

Kontakt pro dětská hřiště: 

Ing. Lenka Němečková, odbor správy majetku města

e-mail: lenka [dot] nemeckova [at] mesto-uh [dot] cz (lenka[dot]nemeckova[at]mesto-uh[dot]cz)

tel: 572 525 383

Aplikace Zlepši své městoZDE

Zveřejněno dne: 5. květen 2022. Aktualizováno: 11. březen 2024