Opravená ulice Růžová v centru města už slouží lidem

Opravená ulice Růžová v centru města už slouží lidem

Město Uherské Hradiště pokračuje v revitalizaci vybraných ulic městské památkové zóny. V měsíci červnu dokončila radnice revitalizaci veřejných uličních prostor v ulici Růžová za více než 4,8 milionu korun.

Revitalizace menší, ale důležité spojnice od centrálního Masarykova náměstí a ulice Havlíčkovy směrem k bývalé Měšťanské besedě a parku Bastion spočívala v komplexní rekonstrukci povrchu ulice včetně přilehlých chodníků. Stavební práce byly zahájeny po polovině února a trvaly až do června.

„Ulice se změnila prakticky od základu, z dříve hrbolaté a místy i rozbité ulice se po rekonstrukci stal příjemný prostor, kterým je radost procházet. Komunikace ulice Růžová bude zahrnuta do pěší zóny, proto jsme ji řešili primárně pro chodce, s příjezdem k nemovitostem pro zásobování pouze ve vymezenou dobu,“ uvedl místostarosta města Jaroslav Zatloukal.

V místě napojení na ulici Havlíčkovu na pravé straně vznikla zpevněná plocha pro stojany na kola. Na rekonstruované komunikaci z řezané dlažební kostky bylo také vybudováno nové veřejné osvětlení, které zde do této doby úplně chybělo.

Opravená ulice Růžová v centru města už slouží lidem

Souběžně s opravou ulice Růžová, ovšem s přesahem až do měsíce srpna, probíhají v městské památkové zóně Uherského Hradiště rekonstrukce dalších ulic – frekventované spojnice obou hlavních uherskohradišťských náměstí – ulice Prostřední a k ní přiléhající menší uličky Mlýnská. 

 „Ve všech těchto ulicích, které si již opravy velmi zasluhovaly, nám jde o sjednocení vizuálního dojmu z historického centra města. Ztvárnění těchto ulic a provedení jejich povrchů navazuje  na ulici Havlíčkovu a nedávno opravenou ulici Šromovu, aby pěší zóna, kterou u nás procházejí jak návštěvníci města, tak dennodenně i místní občané, byla chloubou a nikoliv ostudou města,“ okomentoval současné opravy ulic starosta města Stanislav Blaha.

-JP- 

 

Zveřejněno dne: 24. červen 2022. Aktualizováno: 11. březen 2024