Radnice začne s opravami chodníku v ulici Solná cesta

Radnice začne s opravami chodníku v ulici Solná cesta

Zásadní opravy a rozšíření čekají jednu z důležitých pěších komunikací v městské části Uherské Hradiště-Sady, konkrétně v ulici Solná cesta.

Opravy, či ještě lépe vybudování bezbariérové trasy, které začne v prvním týdnu měsíce května, spočívá v rozšíření chodníku na průchozí profil velikosti minimálně 1,5 metru.  

Jedná se o takřka 900 metrový úsek od křížení ulic Solná cesta a Větrná. V celé délce řešeného úseku dojde ke sjednocení šířky vozovky na 6 metrů.

Součástí stavebních prací bude výměna obrubníků, včetně zapravení části komunikace dotčené stavbou, i k přemístění stávající oboustranné autobusové zastávky. Ta se na jedné straně posune v řádech desítek metrů z důvodu zlepšení plynulosti dopravy. Samozřejmostí je vybudování nové podzemní trasy veřejného osvětlení a metropolitní sítě. 

Radnice začne s opravami chodníku v ulici Solná cesta

„Stavba by měla být hotová do konce měsíce září. Stát bude takřka 12 milionů korun, počítáme se spolufinancováním z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury, které by mělo činit zhruba 8 milionů,“ upřesnil místostarosta města Jaroslav Zatloukal.

V dané lokalitě město v roce 2018 opravilo povrch ulice souběžné se Solnou cestou, a to ulice Pod Vinohrady, nový povrch vozovky v ulici si vyžádal náklady 950 tisíc korun.

AUDIO pro média

-JP- 

 

Zveřejněno dne: 16. březen 2022. Aktualizováno: 11. březen 2024