Uherské Hradiště na jaře rozkvete na dalším, novém místě

Uherské Hradiště na jaře rozkvete na dalším, novém místě

Podobně jako vloni na podzim, také letos byla v Uherském Hradišti rozšířena květinová výsadba ve městě. Přibyl nový květinový pás podél ulice Sokolovská v lokalitě Jaktáře.

Výsledek bude k vidění na jaře, kdy by se pestrými barvami měl rozzářit pás podél komunikace ulice Sokolovské před vjezdem do Jarošova. Celková délka vysazeného pásu je přibližně 160 metrů.

Stejně jako v případě předchozích výsadeb v jiných lokalitách města byla dodavatelem směsi cibulovin společnost Verver Export z Nizozemí. Tentokrát se jedná se o směs Natura Pléneuf složenou z 9 druhů květin zahrnující narcisy, tulipány, modřence, okrasné česneky a další rostliny spíše „venkovského“ rázu.

„Jednotlivé druhy by měly vykvétat postupně, a to od března až do června, takže očekáváme, že květinový pás bude proměnlivý jak barevně, tak i výškově,“ popsal očekávaný efekt místostarosta města Čestmír Bouda.

Vloni na podzim vysadilo město tulipány, ozdobné česneky, ale i narcisy a krokusy v Jezuitské zahradě – podél ulice Kollárova a v úseku na třídě Maršála Malinovského, přičemž podobná výsadba byla již vloni na jaře k vidění podél ulice Jiřího z Poděbrad.

„Opakovaně se nám potvrzuje, že květinové pásy nejen vhodně doplňují vzhled městského prostředí, ale že dělají také radost občanům. Mnozí nám píší, co jsme vysadili za směsi, že by si je chtěli vysadit u svých domů také,“ byl potěšen místostarosta Bouda.

foto: ilustr. směs Natura Pléneuf

-JP

Zveřejněno dne: 3. listopad 2022. Aktualizováno: 12. březen 2024