Vznikne nová zastávka s názvem Svatojiřské nábřeží

Vznikne nová zastávka s názvem Svatojiřské nábřeží

Město začne s výstavbou nové zastávky s názvem Svatojiřské nábřeží. Bude stát 2,5 milionu korun a hotová by měla být v létě. Umístění zastávky bude naproti „Komínu“.

Stavební práce, které by měly vypuknout 21. března, spočívají ve vybudování nového zastávkového pruhu – zálivu s přilehlým chodníkem a přístřeškem pro cestující. Dojde také na přeložku stožáru veřejného osvětlení a vegetační úpravy.

Zastávka ve směru od Staré Tenice k Moravnímu mostu v této lokalitě dlouhodobě chyběla. „Zastávka s názvem Svatojiřské nábřeží bude stát přibližně naproti „Komínu“. V opačném směru již zastávka se stejným názvem existuje, a to o kousek dál, přímo na Svatojiřském nábřeží,“ přiblížil místostarosta města Jaroslav Zatloukal. 

Nedávno vznikly nové zastávky MHD na ulici Sokolovská, ještě před tím u parku Smetanovy sady nebo ve Staré Tenici. „Některé zastávky už jsme vybudovali, ale výstavba celé řady dalších nás ještě čeká. Dvě linky plánované MHD povedou například také ulicí 28. října, kde dosud není zastávka žádná,“ doplnil místostarosta Zatloukal.

Město plánuje spustit zcela nový systém MHD v roce 2024. „Návrhy linek a zastávek či intervaly autobusů nové MHD jsou již hotové a město začalo i s přípravou budoucího výběru dopravce,“ dokumentuje postup prací starosta města Stanislav Blaha.

Audio pro novináře - místostarosta Ing. Jaroslav Zatloukal:

Zveřejněno dne: 2. březen 2022. Aktualizováno: 11. březen 2024