Další parkovací plochy ve Štěpnicích jsou opravené, přibyla také parkovací místa

Další parkovací plochy ve Štěpnicích jsou opravené, přibyla také parkovací místa

Město vyměnilo další povrchy parkovacích ploch ve Štěpnicích, přičemž opravilo také účelové komunikace k přilehlým bytovým domům a chodníky. Možnosti parkování se při tom významně rozšířily, dosavadních 12 parkovacích míst nahradilo celkem 45 oficiálních stání.

Výměny povrchů se dočkaly již dlouhodobě nevyhovují účelová komunikace a parkovací stání podél bytových domů č.p. 1087 – 1092. 

„Účelem provedených změn bylo vylepšit zastaralou komunikaci na tomto místě, zlegalizovat a rozšířit parkování a nahradit povrchy materiály, které umožňují vsakování dešťové vody. Nyní je v místě celkem 45 parkovacích míst, z nichž tři jsou určena pro osoby se zdravotním postižením. Kromě toho jsme vybudovali plochu pro umístění kontejnerů na tříděný odpad a provedli úpravy zeleně,“ přiblížila místostarostka města Marcela Čechová.

Celková cena zakázky byla 15,2 milionu korun a je spolufinancována z Národního plánu obnovy částkou 11,5 milionu korun. Stavba začala letos v dubnu a dokončena byla na konci měsíce srpna.

„Ve Štěpnicích jsme v předchozích dvou etapách podobným způsobem opravili plochy s přibližně 170 parkovacími místy, dvě další etapy úprav se ještě připravují. Pokud se nám v příštím roce podaří získat potřebnou dotaci, chceme vyměnit povrchy komunikací, vybudovat nové plochy pro odpočinek a upravit chodníky v další části sídliště,“ informoval starosta města Stanislav Blaha.

Zveřejněno dne: 11. září 2023. Aktualizováno: 9. leden 2024