Dětské dopravní hřiště se o prázdninách dočká rozšíření

Dětské dopravní hřiště se o prázdninách dočká rozšíření

Na dětském dopravním hřišti v prostoru za ZŠ Sportovní přibude nová zpevněná trasa. Zároveň dojde k rekonstrukci celé technologie světelného signalizačního zařízení včetně nových stožárů a návěstidel. Rozšíří se i plocha pro parkování kol.

Na hřišti od doby jeho zprovoznění před 14 lety neproběhla žádná větší oprava či rekonstrukce. Zhotovením nové trasy - oblouku v oblasti pod stromy - se zvýší možnosti hřiště i kapacita pro dopravní výuku.

„Opravíme samotný vjezd na hřiště a ke stávajícím trasám přistavíme jeden oblouk z asfaltobetonu, ke kterému budou doplněny semafory. Na hřišti přibude také místo pro parkování jízdních kol,“ upřesnila místostarostka města Marcela Čechová.

Podle ředitele ZŠ Sportovní, Milana Melichárka, dojde rozšířením hřiště k vhodnému využití celého prostoru. „Výstavbou nové trasy se celková délka komunikací pro dopravní výuku zvětší až o čtvrtinu.  V současné době se najednou může na hřišti bezpečně pohybovat maximálně do 10 dětí, po rekonstrukci se jejich počet může zvýšit až na 15. Za úpravu areálu dopravního hřiště jsme moc rádi, vznikne tak pěkné místo s moderními prvky vhodné pro výuku dopravní výchovy i pro veřejnost,“ řekl Milan Melichárek.

Stavební práce vypuknou 10. července a hotové by měly být 18. srpna. Cena za rozšíření dopravního hřiště a obnovu semaforů je 2,6 milionu korun (s DPH). Zhruba z poloviny bude akce spolufinancována z dotace Zlínského kraje.

Dětské dopravní hřiště bylo postaveno v roce 2009, jeho správcem se stala ZŠ Sportovní. Hřiště prioritně slouží k dopravní výuce dětí mateřských škol a žáků základních škol, a to nejen z Uherského Hradiště, ale z celého správního obvodu obce z rozšířenou působností. Odpoledne mohou prostor dopravního hřiště zdarma navštěvovat také rodiče se svými malými dětmi.

"Opravou a rozšířením jediného dopravního hřiště ve městě chceme pokračovat ve vytváření bezpečného a příjemného prostředí pro naše děti. Jsem rád, že vylepšené prostory hřiště budou sloužit jako místo, kde děti nejen mohou trávit čas venku, ale hlavně se zlepšovat ve svých dopravních znalostech a dovednostech,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.

Dětské dopravní hřiště se o prázdninách dočká rozšíření

Zveřejněno dne: 6. červen 2023. Aktualizováno: 9. leden 2024