Město opraví další dětské hřiště, na ulici Jana Žižky

Město opraví další dětské hřiště, na ulici Jana Žižky

Nové, odolné a moderní prvky výměnou za staré a nevyhovující - seriál obnovy dětských hřišť v Uherském Hradišti pokračuje na dětském hřišti na Mojmíru, u ulice Jana Žižky 732.

Jako řada hřišť před ním, také toto hřiště už se svými dřevěnými herními prvky nesplňovalo technické normy pro veřejné použití, proto vysloužilé vybavení musí pryč. Nahradí je moderní a hezké prvky z odolných a pevných materiálů.

Na dopadové ploše ze zatravňovacích dlaždic bude nový domeček se skluzavkami, vahadlová houpačka, pružinové houpadlo, nebo u dětí velmi oblíbená závěsná trojitá houpačka s hnízdem. Dále děti na hřišti najdou hrazdu, šplhací žebřík a kolotoč. Vše doplní dvě lavičky.

"Revitalizace hřiště, které bude pro všechny věkové kategorie dětí, přijde na více než 819 tisíc korun. Na realizaci jsme opět spolupracovali s místní komisí, tentokrát štěpnickou, která náklady uhradí z prostředků svěřených městem. Na druhé straně ulice Jana Žižky budeme ještě letos vyměňovat vysloužilý herní dřevěný prvek za nový, určený pro nejmenší děti. U obou hřišť zachováme původní pískoviště, která jsou v dobrém stavu," přiblížil místostarosta města Čestmír Bouda. Obnova dětského hřiště na ulici Jana Žižky by měla být hotová do poloviny prosince. V tomto termínu by měla být dokončena také revitalizace sportovního hřiště na ulici Slovácká.

"Ještě v listopadu chceme vyměnit pokažené houpadlo a skluzavku Na Splávku a doplnit novou skluzavka na dětském hřišti v ulici Svatováclavská," doplnil Čestmír Bouda.

Při obnově dětských hřišť postupuje město podle Aktualizace koncepce dětských hřišť z roku 2016. „Už se stalo také pravidlem, že na záměrech a při realizacích úzce spolupracujeme s místními komisemi, které nám často dávají důležité podněty a nezřídka se přímo podílejí také na financování nákladů,“ podotkl starosta města Stanislav Blaha.

-JP- 

Zveřejněno dne: 8. listopad 2023. Aktualizováno: 30. leden 2024