Město postaví novou část kolumbária na hřbitově v Mařaticích

Město postaví novou část kolumbária na hřbitově v Mařaticích

Město Uherské Hradiště významně rozšíří kolumbárium na pohřebišti v Uherském Hradišti-Mařaticích. V nové části kolumbária má vzniknout 10 nových sekcí s kapacitou 210 schránek pro 840 uren.

Stávající kolubárium se 105 schránkami bylo na hřbitově uvedeno do provozu na začátku roku 2017. Aktuálně se kolumbárium skládá z pěti sekcí, vždy po 21 urnových schránkách, přičemž do každé z nich se dají uložit 4 urny. Maximální celkové množství  uložených uren je tedy aktuálně 420. Dostavbou a rozšířením místa pro ukládání uren reaguje radnice na naplněnou kapacitu současných urnových schránek a na značný zájem veřejnosti.

Nyní je dvojnásobně rozšíříme, protože kapacita již je naplněna a zájem veřejnosti o využívání urnových schránek je velký,“ popsal místostarosta města Čestmír Bouda. Stavba bude zahrnovat i vybudování nového přístupového chodníku.

Stavba za téměř 2,6 milionu korun by měla začít na přelomu srpna a září a hotová by měla být do konce měsíce listopadu.

„Zkvalitňování služeb na pohřebištích, která jsou součástí městského prostoru, je pro nás samozřejmostí. Věřím, že rozšířením kolumbária přispějeme také k estetice tohoto místa,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.

-JP- 

Zveřejněno dne: 15. srpen 2023. Aktualizováno: 9. leden 2024