Město Uherské Hradiště má druhé nejlepší webové stránky ve Zlínském kraji

Město Uherské Hradiště má druhé nejlepší webové stránky ve Zlínském kraji

Druhé místo v krajském kole soutěže Zlatý erb získalo město Uherské Hradiště v kategorii nejlepší webové stránky obce s rozšířenou působností. Výsledky soutěže byly vyhlášeny 5. dubna ve Zlíně.

Do letošního ročníku soutěže město Uherské Hradiště nepřihlašovalo žádný konkrétní projekt, hodnoceny však byly všechny webové prezentace měst – obcí s rozšířenou působností. Na těch odborná porota hodnotí celkový dojem ze stránek, ale také jejich ovladatelnost, přehlednost, informační hodnotu a inovativnost. Kromě odborné poroty mohla pro jednotlivá města hlasovat také veřejnost.

Nejlepší web v kraji má Zlín, Uherské Hradiště skončilo druhé, třetí místo připadlo městu Valašské Klobouky.

„Tento úspěch mě velmi potěšil. Ukázal nám, že jsme na správné cestě v oblasti modernizace naší komunikace s veřejností. Naše snaha vytvářet moderní a uživatelsky přívětivé webové stránky a zlepšovat kvalitu a dostupnost služeb, které nabízejí, není marná. Za všechny hlasy veřejnosti děkujeme,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.

Město Uherské Hradiště nepřivezlo ocenění z krajského kola soutěže Zlatý erb zdaleka poprvé. S projektem Hradiště chytře vyhrálo město v roce 2021 dokonce první místo v kategorii nejlepší elektronická služba a Smart city a postoupilo do celostátního kola soutěže. V roce 2019 mělo Uherské Hradiště druhé nejlepší internetové stránky v kraji a třetí nejlepší elektronickou službu v kategorii Smart city. Ještě o rok dříve uspělo Uherské Hradiště s elektronickou encyklopedií města, se kterou vyhrálo 1. místo.  

-JP- 

Zveřejněno dne: 6. duben 2023. Aktualizováno: 9. leden 2024