Novým tajemníkem Městského úřadu Uherské Hradiště byl jmenován Ivan Matulík

Novým tajemníkem Městského úřadu Uherské Hradiště byl jmenován Ivan Matulík

Starosta města Stanislav Blaha jmenoval v pondělí 18. září nového tajemníka Městského úřadu Uherské Hradiště. Jako nejvhodnější kandidát, který vzešel z výběrového řízení, byl vybrán Ivan Matulík. Do své funkce nastoupí 2. října.

Jméno Ivana Matulíka vzešlo z pečlivého hodnocení a doporučení výběrové komise, která byla složena ze zástupců vedení města a vedoucích odborů městského úřadu. Ivan Matulík má podle komise kvalitní profesionální profil a může se pochlubit bohatými zkušenostmi ve veřejné správě. Ty má jak z pohledu komunální, tak i regionální politiky. V posledním období působil na pozici ředitele Regionálního programu Střední Morava, dříve také na pozici vedoucího odboru strategického rozvoje Zlínského kraje. Veřejné správě se věnoval i teoreticky, na Univerzitě Tomáše Bati vyučoval předmět management ve veřejné správě.

"Jsem rád, že mohu pana Ivana Matulíka přivítat na pozici šéfa městského úřadu. Věřím, že jeho zkušenosti a odborné dovednosti budou pro úřad a celé město přínosem," sdělil starosta města Stanislav Blaha.

Nově jmenovaný tajemník Městského úřadu Uherské Hradiště, Ivan Matulík, uvedl: "Vážím si vyjádřené důvěry a jsem vděčný za možnost využít svých dosavadních zkušeností ve prospěch rozvoje města. Uherské Hradiště má krásnou historii a velký potenciál. Jsem rád, že budu moci navázat na již stanovené cíle úřadu a pokračovat v práci na zvyšování kvality, efektivity a hospodárnosti služeb, které úřad poskytuje. Stejně tak je důležité se spolu s partnery podílet na využití potenciálu města a přispívat ke zvyšování jeho atraktivity pro občany, podnikatele i návštěvníky.“

Na funkci tajemníka Městského úřadu bylo dle zákona vypsáno řádné výběrové řízení. Přihlášku do výběrového řízení podalo 8 uchazečů. V první fázi výběrového řízení nebyl ke jmenování tajemníkem vybrán žádný z uchazečů, proto došlo k prodloužení termínu pro podání přihlášek do výběrového řízení. V prodlouženém termínu podalo přihlášku do výběrového řízení dalších 7 uchazečů. 

Ing. Ivan Matulík oficiálně převezme své povinnosti tajemníka Městského úřadu Uherské Hradiště dne 2. října 2023.

Novým tajemníkem Městského úřadu Uherské Hradiště byl jmenován Ivan Matulík

Zveřejněno dne: 18. září 2023. Aktualizováno: 9. leden 2024