Pokračujeme v obnově dětských hřišť, na řadě je Derflanská

Pokračujeme v obnově dětských hřišť, na řadě je Derflanská

Od srpna do konce října se bude nově vybavovat dětské hřiště na ulici Derflanská na sídlišti Východ. Na hřišti byly před časem odstraněny veškeré vysloužilé herní prvky, které již neprošly revizemi. Na místě původního dětského hřiště bude stát moderní a materiálově odolné hřiště pro menší děti.

Dopadová plocha bude pryžová a bude tvořit jednolitý povrch v ploše celého dětského hřiště. Hřišti bude vévodit multifunkční sestava se schůdky a skluzavkou. Dále děti na hřišti najdou pryžového krokodýla s tunelem a také vahadlovou houpačku. Zaskákat si budou moci na zemní trampolíně a ty nejmenší pak čeká uzavíratelné pískoviště, umístěné mimo pryžovou plochu. Náklady na hřiště budou zhruba 1 milion korun.

Ve stejném termínu bude probíhat výstavba nové ochranné sítě okolo sportovního hřiště v Rybárnách. „V tomto roce ještě plánujeme celkovou revitalizaci sportovního hřiště na ulici Slovácká. Chceme sem nainstalovat nové sítě, položit nový pryžový povrch a přidat branky,“ prozradil místostarosta Čestmír Bouda. Hřiště na Derflanské i na ulici Slovácká budou financována z prostředků svěřených místním komisím.  

Již delší dobu město připravuje výstavbu nového dětského hřiště v ulici U Bagru, to se aktuálně nachází ve fázi územního řízení. „Dále také jednáme s místní komisí Štěpnice o  výměně dřevěných herních prvků na dvou hřištích na Mojmíru,“ uzavřel Čestmír Bouda.

Opravy a výstavby hřišť jsou pro město důležitým krokem ke zlepšení prostředí pro děti a mládež v jejich volném čase. Jen v posledních dvou letech jich město opravilo či nově vybavilo celou řadu, a to nejčastěji právě v součinnosti s místními komisemi.

„Pokračujeme v procesu výměny starých vysloužilých prvků za nové, abychom zajistili všem dětem bezpečná a kvalitní hřiště. Nejde ovšem všechno najednou, akce musíme přizpůsobit našim aktuálním finančním možnostem," vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.

- JP - 

Zveřejněno dne: 12. červenec 2023. Aktualizováno: 9. leden 2024