Registrace do podzimní Výzvy 10 000 kroků začíná 1. září, zapojíte se?

Registrace do podzimní Výzvy 10 000 kroků začíná 1. září, zapojíte se?

S prvním dnem měsíce září je možné zaregistrovat se do říjnového kola Výzvy 10 000 kroků, která má za cíl pomoci lidem udržet si pěším pohybem na čerstvém vzduchu zdraví a obranyschopnost.

Výzvy se pravidelně účastní přes 10 000 lidí z Česka i Slovenska a účastníci z Uherského Hradiště a okolí v ní byli opakovaně velmi úspěšní.

Jak to funguje? Každý přihlášený si na začátku nastaví svůj měsíční cíl a snaží se jej za měsíc splnit. Za nachozené kroky se sbírají body (starší a lidé s vyšším BMI jsou zvýhodněni) a účastníci mohou, ale nemusejí, také soutěžit. Bojují buď za své město nebo tým (partnerský nebo až 10-ti členný). Výzva myslí také na firmy a školy, kde spolu třídy nebo firemní týmy soutěží proti jiným školám a firmám, což utužuje třídní i pracovní kolektiv. Výzva 10 000 kroků má nově také vlastní aplikaci, ve které lze aktivity zaznamenávat na libovolném zařízení, párovat s chytrými hodinkami, nebo prohlížet statistiky. Účast ve výzvě je zdarma, pro zájemce je připraven také premium účet, jehož zakoupením podpoří provoz a další rozvoj výzvy. Prémiový účet také odemyká vylepšené funkce portálu, jako je sbírání odznaků, tvorbu kalendáře zážitků nebo vytváření týmu (kapitán týmu musí mít prémiový účet).

 V minulé, dubnové výzvě bylo Uherské Hradiště úspěšné, nejlepší účastník překonal hranici 1 000 zdolaných kilometrů a město Uherské Hradiště skončilo na 5. místě mezi všemi zúčastněnými městy a obcemi (celkem 67) a bylo dokonce nejlepším v rámci celé Moravy. V rámci Uherského Hradiště se aktivně zapojilo 315 účastníků, kteří dohromady nachodili za jeden měsíc přes 73 686 kilometrů. Nejmladšímu účastníkovi bylo 9 let, naopak nejstaršímu 75 let (úvodní foto: slavnostní přijetí úspěšných účastníků na radnici).

Výzva 10 000 kroků vznikla v dubnu 2021, v době pandemie, kdy měla lidem pomoci udržet si zdraví a obranyschopnost, ale také přijít na jiné myšlenky na čerstvém vzduchu. Pořadatelem výzvy je spolek Partnerství pro městskou mobilitu z.s., který se zabývá tématem rozvoje udržitelné městské a regionální mobility a zvyšováním kvality veřejných prostranství.

Více informací o výzvě i zajímavostech o chůzi najdete na www.desettisickroku.cz.

Plakáty ve formátu PDF: 

Zveřejněno dne: 24. srpen 2023. Aktualizováno: 9. leden 2024