Výzva Do práce na kole podpořila zdravý pohyb

Výzva Do práce na kole podpořila zdravý pohyb

Květnová výzva Do práce na kole 2023 zná své vítěze. Ti se sešli s organizátory a ostatními účastníky výzvy, aby zhodnotili uplynulý ročník.

V motivační akci se hodnotila především pravidelnost bezmotorového pohybu, ať už účastníci vyrazili do práce na kole, koloběžce, pěšky, nebo poklusem, ale také v kombinaci s MHD. Na týmy o 2-5 členech i na jednotlivce v průběhu května čekala řada aktivit, které mohli využít zdarma. Koordinátorka výzvy, paní Jana Vybíralová, tak pro účastníky zorganizovala různé akce od regionálních partnerů, kdy stačilo ukázat triko výzvy, nebo nákrčník Do práce na kole a účastníci dostali zdarma kávu, zmrzlinu nebo třeba snídani. 

Letos se bez motoru celý květen do práce přepravovalo více jak 25 600 nadšenců a nadšenkyň z celé republiky. Společně v květnu ujeli, nachodili a uběhli téměř 5 730 000 kilometrů.  Zároveň ušetřili téměř 739 tun emisí CO2

V Uherském Hradišti se do výzvy zapojilo 103 účastníků, kteří nachodili a najezdili za květen přes 27 000 km a ušetřili 3,5 tuny emisí CO2. Mezi týmy převzali z rukou místostarosty Čestmíra Boudy ceny a diplomy za pravidelnost studenti z Obchodní akademie Uherské Hradiště, dále tým ze společnosti Eduha a ze společnosti Fonergy. Ocenění získali také nejlepší cyklisté a chodci.

Výzva Do práce na kole podpořila zdravý pohyb

Vloni Uherské Hradiště získalo titul Cykloskokan Do práce na kole 2022. Ten organizátor akce, spolek AutoMat vyhlašoval v roce 2022 vůbec poprvé. Jde o ocenění udělované na základě hodnocení účastníků a účastnic květnové výzvy, kdy posuzovali např. aktuální rozvoj cykloinfrastruktury ve městě, její provázanost a komplexní přístup vedení města k bezpečnosti cyklistů a pěších.

Více informací najdete na webu Do práce na kole.

Zveřejněno dne: 8. červen 2023. Aktualizováno: 9. leden 2024