Už od brzkého rána hospodyně v chalupách v areálu skanzenu Rochus vaří a nabízí nejrůznější sladké a slané dobroty, některé i dle receptů populární Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku. Areálem se rozvoní nejrůznější masové i bezmasé speciality, polévky, ale i čerstvý chleba a placky. Můžete zde ochutnat i zakoupit např. med, sirupy, patenty, báleše, perníky, povidla, škvarkovou pomazánku, houbové speciality, nudle a další tradiční produkty ze Slovácka. Nechybí zde ani burčák a víno od místních vinařů, pivo z lokálních pivovarů či destiláty.
Letošní ročník je jubilejní, gastrofestival se v Uh. Hradišti koná již po desáté a to v sobotu 21. 9. ve skanzenu Rochus.
Aktuální informace naleznete na stránkách: www.slovacko.cz, www.skanzenrochus.cz