Hasiči z Vések dostanou nový dopravní automobil

Hasiči z Vések dostanou nový dopravní automobil

Dobrovolní hasiči z části města Uherské Hradiště-Vésky se na místa případných zásahů budou přepravovat novým autem. Vzhledem ke stáří, vysokému počtu najetých kilometrů a stále vyšším nákladům na opravy u starého dopravního vozidla se město Uherské Hradiště rozhodlo, že jednotce z Vések za takřka 1 milion korun koupí nové auto.

Jedná se o dopravní automobil v barevném provedení podle vyhlášky o technických podmínkách požární techniky, vybavený základním požárním příslušenstvím, výstražným světelným zařízením schváleného typu, včetně výstražného zvukového zařízení s funkcí megafonu, a samozřejmě tažným zařízením. Automobil bude mít 9 míst k sezení a prostor pro uložení materiálu.

„Stávající auto hasičů z Vések má jednak hodně najeto, ale také musí často do servisu, prostě má už své za sebou a to si nemůžeme dovolit. Jednak se tím snižuje akceschopnost jednotky a za druhé je provoz takového auta zcela neefektivní,“ komentoval záležitost starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha.

Průběžné dovybavování jednotek technikou zvyšuje jejich připravenost a akceschopnost. Vloni například dostali hasiči z místních částí Jarošov a Vésky nové radiostanice a přenosná čerpadla. O rok dříve se dočkali hasiči z Mařatic nových dýchacích přístrojů. Nový dopravní automobil dostali naposledy dobrovolní hasiči z Jarošova, a to před 4 lety.

Město Uherské Hradiště na základě požárního zákona aktuálně zřizuje 5 jednotek dobrovolných hasičů (Uherské Hradiště, Mařatice, Jarošov, Míkovice a Vésky). Ty zasahují na území města zejména mimořádných událostech, například při odstraňování následků živelních pohrom, a dále také při požárech budov nebo polního porostu. Členové jednotek, zřízených městem, se také aktivně podílejí na přípravě mládeže, organizaci společenských akcí v jednotlivých městských částech nebo při úklidu veřejných prostor v rámci celorepublikových akcí.

AUDIO pro média: 

Jan Pášma, tiskový mluvčí města Uherské Hradiště

Zveřejněno dne: 23. září 2021. Aktualizováno: 8. březen 2024