Hradišťský adventní kalendář podporuje tradiční řemesla

Hradišťský adventní kalendář podporuje tradiční řemesla

Aktivitu na podporu tradiční rukodělné výroby přináší se začátkem prosince město Uherské Hradišti ve spolupráci s regionální značkou Tradiční výrobek Slovácka. Hradišťský adventní kalendář bude každý den představovat na sociálních sítích jednotlivé výrobce z regionu s cílem podpořit prodej jejich řemeslných výrobků v době, kdy je vládou zakázáno konání vánočních trhů a jarmarků.

Od 1. prosince až do 24. prosince bude město Uherské Hradiště společně s Tradičním výrobkem Slovácka a městským informačním centrem představovat tradiční výrobce, jejichž výrobky je možno v předvánočním čase zakoupit. Vzhledem k tomu, že vláda přijetím krizového opatření zakázala provozování příležitostných trhů zřízených pro předvánoční období a prodej na nich, město přichází s možností, jak pomoci tradičním řemeslníkům s odbytem jejich rukodělných výrobků.

V Uherském Hradišti se měl Vánoční jarmark konat od soboty 11. prosince, nicméně řemeslné výrobky si můžete zakoupit v kamenné prodejně Tradičního výrobku Slovácka po celý rok. I nyní, v době covidových opatření, je v prodejně možno zajistit dodržování všech hygienických opatření, a proto přesunu části jarmarku do této prodejny nic nebrání.

„Moc bych si přál, aby pod každým vánočním stromečkem byl alespoň jeden dárek od výrobců z našeho regionu, ať už jsou to nositelé označení Tradiční výrobek Slovácka, Ceny Vladimíra Boučka či třeba Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje. Tito lidé si zaslouží naši úctu, obdiv, ale také pomoc. Proto přicházíme s aktivitou Hradišťský adventní kalendář, prostřednictvím které chceme představit naše řemeslníky veřejnosti a také chceme nabídnout možnost zakoupit si jejich výrobky v této složité době,“ komentuje aktivitu Stanislav Blaha, starosta Uherského Hradiště.

Na všechny návštěvníky prodejny Tradičního výrobku Slovácka, kteří si zde vyberou něco hezkého, bude navíc čekat malé překvapení. Stačí při platbě říct heslo „Hradišťský adventní kalendář“.

Nasát adventní atmosféru a prohlédnout si ručně vyráběné kvalitní produkty lokálních výrobců je možné v prodejně Tradičního výrobku Slovácka, na Masarykově náměstí 21, vedle městského informačního centra. Otevřeno je až do 23. prosince ve všední dny od 8 do 18 hodin, o víkendu od 9 do 17 hodin.

Výrobky s označením Tradiční výrobek Slovácka je možno zakoupit také na e-shopu na adrese www.tradicnivyrobek.cz.

Hradišťský adventní kalendář podporuje tradiční řemesla

Zveřejněno dne: 2. prosinec 2021. Aktualizováno: 11. březen 2024